Acció de sensibilització per reduir l’ús de bosses de plàstic a Gavà

Font: Els Bruguers

23/06/2019 - 08:00

Amb motiu del Dia del Medi Ambient es van repartir bosses reutilitzables entre els clients que van visitar els mercats municipals de Gavà. 

Gavà es va sumar al Dia del Medi Ambient amb acció de sensibilització sobre la importància de reduir l’ús de bosses de plàstics. Amb aquest objectiu, es van repartir bosses reutilitzables entre els clientes que van visitar el Mercat del Centre i MercaGavà.

El projecte està coordinat amb altres ajuntaments com el de Viladecans i El Prat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de San Salvador. L’objectiu és el de treballar per a la reducció de  plàstics contribuint, així, a la seva reducció i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant el treball en les temàtiques en gestió de residus i en el tractament de l’aigua. Els programes s’han dut a terme en dues àrees geogràfiques d’El Salvador.

El plàstic, problema majúscul

1.200 vegades el pes de la Torre Eiffel. Aquesta és la colpidora dada que Greenpeace calcula que cada any arriba a mars i oceans en forma d’escombraries.

El 79% del plàstic produït i consumit fins a l’actualitat a nivell mundial ha anat a parar a abocadors o al medi ambient. Només un 9% de tot el plàstic que hem produit i consumit fins a l’actualitat a nivell mundial s’ha pogut reciclar. A més, el 80% dels residus que trobem en el mar provenen de terra, mentre que el 20% restant és conseqüència de l’activitat marina.

El gran drama del plàstic és que encara que el tirem en el contenidor groc pot acabar arribant al mar. De fet, el 2015, Greenpeace va fer un estudi que afirmava que de mitjana, a Espanya, es van recollir una mitjana de 320 objectes de brossa per cada 100 metres de platja. El 75% dels residus eren objectes de plàstic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat
Acte
07/10/2019
Plaça Jaume Balmes. Gavà
Notícia

A la tardor finalitzarà el canvi de contenidors amb la substitució dels corresponents a la fracció orgànica i es completaran les totes àrees d’aportació amb les 5 fraccions de residus. En total es col·locaran prop de 500 nous contenidors que s’afegeixen als 900 que es van canviar durant la primera fase realitzada al darrer trimestre de 2018. En aquella ocasió es van substituir tots els contenidors excepte el d’orgànica.

Butlletí