Nous fanals amb tecnologia LED a Palau-solità i Plegamans

27/06/2019 - 08:00

Amb aquestes actuacions el 34% dels punts de llum del municipi ja són de LED

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha renovat recentment una part de l'enllumenat públic dels barris de Can Cladellas, Can Maiol, Can Llonch i Sant Genís. L’actuació als diferents barris ha estat canviar part de l’enllumenat públic antic per nous fanals LED, el consum elèctric dels quals és un 5% menor respecte a les làmpades de vapor de sodi -considerades també de baix consum-. Aquesta actuació aconsegueix que el 34% dels punts de llum de Palau-solità i Plegamans sigui de LED.

En aquesta fase s'han renovat 72 punts de llum del barri de Can Cladellas amb làmpades LED, els carrers afectats són el de la Sagrera, el camí de Santa Magdalena, el camí de Can riera, el passatge del camí de Can Riera, el carrer dels Templers, el carrer de Jaume I, el passatge de Can Cladellas i el carrer de l’Abat Oliva.

Pel que fa al barri de Can Maiol, s’han substituït un total de 82 punts de llum amb làmpades LED. Els carrers afectats per aquesta intervenció són el carrer dels Boters, carrer dels Flequers, carrer Sant Joan, carrer de la Llibreteria, rambla de Sant Isidre, carrer del Migdia, carrer dels Rajolers, carrer dels Oficis, passatge rambla Sant Isidre i el passatge carrer de l’Orfebreria. A més, en aquest sector properament es realitzarà una millora de la zona verda on es substituiran les 13 lluminàries actuals per noves de LED i s’instal·larà una nova columna d’il·luminació per millorar la zona del camp de futbol.

En el barri de Can Llonch s’han substituït un total de 62 punts de llum a LED, els carrers afectats han sigut el de Sant Joan, Joan Fuster, passeig Vicenç Albert B, el carrer Montserrat Roig, la plaça Ball de Gitanes i la plaça Mercè Rodoreda.

Per acabar al barri de Sant Genís, la intervenció està a punt de finalitzar i s’acabaran substituint un total de 81 punts de llum a LED, a més en aquest cas s’ha fet una reforma de la xarxa de terra la qual amb el pas del temps estava malmesa i era necessària la seva substitució per garantir la seguretat de la instal·lació. Els carrers afectats són el camí Reial, el carrer de Sant Miquel, el carrer Colom, el carrer Sant Genís, la plaça de l’Alzina, el carrer Juli Garreta, carrer Arquitecte Puig Boada, rambla del Molí, plaça sant Genís, l’avinguda Nostra senyora de Montserrat i el passatge Camí del Molí.

També s’han substituït 20 punts de llum als carrers Arquitecte Sert, Arquitecte Puig Boada i Dr. Trueta de la zona darrere el Pavelló Municipal d’Esports.

Aquestes actuacions s’emmarquen en les iniciatives contínues que realitza l’Ajuntament per millorar la il·luminació pública i l’eficiència energètica. La inversió total en la millora d’aquests 330 punts de llum és de 221.930,6 €, on s’inclou la compra del material elèctric (lluminàries, columnes, cable, etc.), l’obra civil i la instal·lació. Amb aquesta substitució a lluminàries LED es preveu una reducció, depenent de la zona, d’entre un 60% i un 70% del consum elèctric en kWh/any.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La xarxa de calor amb caldera de biomassa forestal ja funciona a ple rendiment a Palau-solità i Plegamans

Notícia

L’actuació, amb una inversió prevista d’1 MEUR, afavorirà la mobilitat activa i la seguretat viària, a més de l’ús d’energies renovables. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licita les obres per a construir una passera paral·lela a l’actual pont de la C-155.

Notícia

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans instal·larà energia solar fotovoltaica per autoconsum al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor -i als equipaments municipals propers-, tal i com es va acordar en el Ple Municipal celebrat el passat dijous 31 de març.

Butlletí