desembre 2018

Notícia

El projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal, coordinat pel CREAF, ha posat en marxa la campanya de processionària d’enguany i fa una crida a la ciutadania a enviar imatges dels paisatges afectats per la plaga. Les observacions es trobaran representades al mapa d’alertes del projecte i serviran a l’equip investigador per conèixer l’estat de salut actual dels boscos i fer prediccions de com es veuran en un futur.

Notícia

La subhasta per a la compra agregada d'energia elèctrica i gas que promou l'Ajuntament de Montcada i Reixac– amb el suport de la Diputació de Barcelona, Activa Prospect i Energroc– s'ha celebrat aquest 20 de desembre, a la Casa de la Vila. Tres comercialitzadores energètiques, de la quinzena que se n'hi ha presentat, s'han endut els tres dels quatre lots subhastats –un ha quedat vacant– per donar servei a les 24 empreses i comerços que s'han constituït com a grup de compra agregada d'energia.

Notícia

La xarxa de metro de TMB va superar el passat 23 de desembre, la xifra de 400 milions de validacions acumulades des de l’1 de gener d’aquest any, cosa que confirma que a final de mes assolirà folgadament un nou màxim històric de passatge. L’anterior rècord correspon a l’any 2017, que es va tancar oficialment amb 390,4 milions de viatges.

Notícia

Imatge d'un servei de recollida selectiva porta a porta a un municipi

 És l’únic barri de Girona amb aquest sistema, ja que la implantació a Campdorà i a la Pujada de la Torrassa s’ha endarrerit fins al primer trimestre del 2019.  A la resta de la ciutat el percentatge és d’un 39%

Notícia

L'Ajuntament de l'Esquirol ha fet un pas important en la recollida de residus i ha apostat per la recollida porta a porta dels residus. Precisament aquest diumenge va iniciar el nou sistema que té l'objectiu d'arribar el 80% de tria selectiva. D'aquesta manera s'han retirat els 150 contenidors que hi havia repartits pel poble.
 

Notícia

L’Ajuntament d’Alpicat ha presentat una campanya de reforç i conscienciació per tal de potenciar el reciclatge entre la població. La campanya es posarà en marxa de forma immediata i s’articularà en tallers i visites, però també tindrà un suport mitjançant tríptics i altres elements gràfics, com ara un imant, i sempre posant un especial èmfasi en els infants i els joves com a receptors del missatge.

Notícia
S'estrena la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem', emblema de l'Agenda 21 escolar
Foto: Eix Diari

Foto: Eix Diari

La cançó s'ha pogut escoltar durant l'acte de signatura del compromís dels centres educatius amb l'Agenda 21 escolar que se celebra durant la Fira de Novembre

Notícia

Les escoles dels municipis mancomunats han començat el curs escolar 2018-19 amb nous projectes i activitats d'educació ambiental, moltes relacionades amb l'hort escolar ecològic i el compostatge. A més d'aquests projectes d'hort escolar, al llarg del curs el Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana ofereix suport i assessorament als centres educatius dels seus municipis, 14 centres d'educació infantil i primària i dos instituts.

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

En el marc de la Gran Acció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es van repartir 'clakis' gratuïts als rubinencs i rubinenques. Els 'clakis' són uns recipients que permeten guardar l’oli a casa per, posteriorment, portar-lo a reciclar, que gestiona l'entitat APDIR.