El Bicing canviarà totes les bicicletes a partir del gener del 2019

Font: betevé i Ajuntament de Barcelona

24/12/2018 - 08:00

El Bicing estrenarà bicicletes noves a partir del 8 de gener del 2019. Amb el canvi de gestió, adjudicada el desembre passat a la UTE Pedalem Barcelona per als propers 10 anys, caldrà substituir també totes les estacions. La implantació del model nou serà progressiva i conviurà amb les bicicletes antigues durant tres mesos. S’espera que la segona quinzena d’abril ja estigui tot canviat.

Al gener començarà a implantar-se el nou servei de Bicing, que estarà obert les 24 hores del dia, triplicarà el nombre de bicicletes elèctriques i renovarà tota la flota de vehicles amb un nou disseny més confortable i segur. Durant tres mesos conviuran els models antic i nou, independents entre si i sense interrupció del servei. L’objectiu és aconseguir en deu anys un 10% més de viatges.

La primera fase d’implantació del nou Bicing es farà entre el gener i l’abril del 2019, i inclourà l’obertura del servei les 24 hores del dia, la renovació de tota la flota actual de bicicletes, que en té 6.000 de mecàniques i 300 d’elèctriques, i de les estacions, que passaran a ser totes en superfície i mixtes.

Durant aquest període conviuran els dos serveis de Bicing, que es podran fer servir indistintament. El funcionament dels dos models serà independent, els usuaris hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destí del mateix sistema, i es garantirà la disponibilitat d’una estació de cada servei a una distància mitjana de 300 metres.

A partir del mes d’abril, un cop s’hagi substituït l’antic Bicing pel nou, s’habilitaran 95 noves estacions fins a un total de 519, que estaran repartides pels deu districtes, especialment a nou barris fins ara sense servei i a zones amb molta demanda: Horta-Guinardó (17), Nou Barris (16), Gràcia (14) i Sant Martí (13).

A més, s’ampliarà el parc de bicicletes elèctriques, que passarà de tenir-ne 300 a 1.000, i s’activarà la reserva anticipada de cinc minuts a través del mòbil.

La UTE (Unió Temporal d’Empreses) amb el nom Pedalem Barcelona té adjudicat el contracte per gestionar el nou servei de Bicing durant un període de deu anys.

Un disseny més robust, segur, còmode i fàcil d’utilitzar

La posada en marxa del nou servei de Bicing inclou la renovació del disseny dels vehicles amb innovacions tecnològiques i més prestacions.

Entre altres, les bicicletes seran més lleugeres gràcies al quadre d’alumini, tindran un seient més confortable i un portaequipatges amb capacitat de fins a 10 quilograms.

A més, el model elèctric tindrà canvi de marxes automàtic i l’usuari només haurà de pedalar, i un motor silenciós i sense vibracions.

Simplificació de tarifes

El model tarifari del nou servei de Bicing se simplificarà amb un únic abonament anual de 50 euros, que permetrà utilitzar tant les bicicletes mecàniques com les elèctriques.

Aquest abonament anual serà suficient per als viatges de menys de 30 minuts en bicicletes mecàniques i s’hauran de pagar 35 cèntims addicionals si el viatge inferior a mitja hora es fa en bicicleta elèctrica.

Per a desplaçaments d’entre 30 minuts i dues hores, s’haurà de de pagar una fracció de 70 cèntims si s’utilitza un vehicle mecànic i de 90 cèntims si es fa servir el model elèctric. A partir dels 120 minuts, l’abonament addicional serà de 5 euros per cada hora.

A més, es crearà una tarifa per a usuaris menys habituals, amb un abonament anual de 35 euros i un cost addicional segons la durada del viatge i el sistema utilitzat: 35 cèntims (menys de mitja hora) i 70 cèntims (entre 30 minuts i dues hores) en el cas de bicicletes mecàniques, i 55 cèntims (menys de mitja hora) i 90 cèntims (entre 30 minuts i dues hores) en el cas de bicicletes elèctriques. Si el viatge supera els 120 minuts, s’abonaran 5 euros per cada hora.

Objectiu: un 10% més de viatges

Cada dia es fan a la ciutat més de 43.000 desplaçaments amb Bicing, un 26% del total de viatges diaris en bicicleta, i s’espera que el nou servei n’impulsi l′ús.

En concret, es preveu que el nombre de viatges anuals en Bicing passi de 14,5 a 16 milions, la qual cosa suposaria un increment del 10%. A més, s’espera que l’ús de la bicicleta elèctrica es multipliqui per deu i arribi als 10 milions de desplaçaments l’any.

Per aconseguir que la bicicleta sigui un mitjà de transport efectiu, els últims quatre anys se l’ha impulsat amb el desplegament d’una xarxa ciclista més ben connectada i ampliada un 72%, de 116 a 200 quilòmetres, i amb un carril bici a menys de 300 metres de distància de qualsevol llar.

Impuls a la mobilitat sostenible

El desplegament de la infraestructura ciclista i el nou servei de Bicing forma part de l’estratègia global del Pla de mobilitat per promoure la mobilitat sostenible i reduir l’ús del vehicle privat a fi d′aconseguir una ciutat més saludable.

Amb aquest objectiu s’han potenciat els espais per a vianants, amb la pacificació de carrers i la implementació de superilles, com la de Sant Antoni i la d’Horta, i s’han impulsat millores en transport públic amb la inauguració de l′L10 Sud del metro i el desplegament final de la xarxa de bus d’altes prestacions, o la renovació de la flota d’autobusos.

A més, s’ha fixat el Protocol per episodis de contaminació, que té per finalitat mantenir per sota dels nivells de risc les emissions contaminants de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió de menys de 10 micres.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí