Els centres educatius i l’ajuntament de Vilanova renoven el compromís amb la sostenibilitat

S'estrena la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem', emblema de l'Agenda 21 escolar

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Eix Diari

29/12/2018 - 08:30
Foto: Eix Diari

Foto: Eix Diari

La cançó s'ha pogut escoltar durant l'acte de signatura del compromís dels centres educatius amb l'Agenda 21 escolar que se celebra durant la Fira de Novembre

L'estrena de la cançó ‘Cantem, Conversem, Reciclem', que ja s'ha convertit en l'emblema de l'Agenda 21 escolar, ha estat el moment culminant de l'acte de signatura del compromís dels centres educatius de Vilanova i la Geltrú amb l'Agenda 21 escolar. Es tracta d'una cançó musicada per l'alumnat de l'escola de música Freqüències a partir de la lletra de l'alumnat de l'Institut Lluch i Rafecas, després d'un concurs en el qual hi van participar una dotzena de centres educatius de la ciutat.

Com ja és habitual en el marc de la Fira de Novembre la Regidoria de Medi Ambient celebra un dels actes més significatius del programa Agenda 21 Escolar al parc de Baix-a-Mar. Amb els 20 centres educatius participants en el programa, mig miler d'infants i joves i davant del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, Xavier Serra, un a un, cadascun d'aquests centres ha proclamat quin són els seus compromisos per millorar el medi ambient, treballar per la sostenibilitat del planeta i fer possible un futur per a tothom. Accions com no malbaratar aigua, millorar l'eficiència energètica i el consum, no utilitzar plàstics, reduir el consum de paper, reutilitzar i reciclar i promoure la conscienciació per tenir cura del nostre planeta, han estat alguns dels compromisos manifestats pels representants de les escoles i instituts que subscriuen aquest projecte. Un compromís que es visualitza amb la signatura del quadre de l'Agenda 21 per part de l'alumnat present i del regidor Xavier Serra, en nom de l'Ajuntament de la ciutat.

Durant la seva intervenció, el regidor de Medi ambient ha destacat "la implicació i dedicació del professorat i alumnes al programa Agenda 21 Escolar. Un programa d'educació ambiental que està plenament consolidat, esdevenint una de les principals accions que du a terme l'Ajuntament de la ciutat per conscienciar al ciutadania en la cura del planeta". En aquest sentit, Xavier Serra ha posat l'accent en la "importància de treballar plegats fent possible aquesta complicitat col·lectiva per fer una ciutat millor, un país millor i un planeta més habitable en el present i en el futur".

A banda del compromís i de l'estrena de la cançó, avui també s'ha fet la lectura del manifest ‘Un planeta sense plàstics' a càrrec de l'alumnat de l'escola El Cim i una foto de grup amb tots els assistents a l'acte.

Centres compromesos amb l'Agenda 21 escolar

Les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú que subscriuen i participen en el programa mediambiental Agenda 21 escolar són: L'Aragai, Pompeu Fabra, Santa Teresa de Jesús, Canigó, Escola Pia, Institut Joaquim Mir, Col·legi Divina Providència, IES Baix-a-Mar, El Margalló, El Cim, Cossetània, Institut Dolors Mallafrè, La Ginesta, Sant Jordi, Ítaca, Col·legi Sant Bonaventura, Institut Manuel de Cabanyes, L'Arjau, Escola de Música Freqüències i Institut Lluch i Rafecas. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Article
Aturem el malbaratament alimentari

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf llança la cançó 'Stop Malbaratament' per a reivindicar l’aprofitament alimentari. La campanya impulsa bones pràctiques entre la ciutadania per evitar que aliments encara útils acabin al cubell de la brossa orgànica. La composició musical és de Neus Ballvé, coneguda pel seu pas pel Club Super3, en col·laboració amb Joan Solana. 

Notícia

L'1 de juny ha començat el servei de neteja viària amb la plantilla de treballadors internalitzada a la Companyia d'Aigües de Vilanova, completant el procés inicat fa gairebé un any. D'aquesta manera, es fa efectiva la gestió directa municipal del servei, aprovada al Ple municipal el juliol de l'any passat. La plantilla de 57 treballadors subrogats s'ampliarà amb personal eventual en puntes de feina com els mesos d'estiu.

Butlletí