Manlleu dona suport a la millora de la gestió energètica a les empreses

Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

Font: Ajuntament de Manlleu

22/12/2018 - 15:21

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.

En la ponència inaugural, Pep Salas, de Smartgrid.cat va exposar quins són els reptes de les empreses catalanes pensant en els nous escenaris a nivell energètic que es dibuixen a partir d’ara: ‘Hem de ser més valents.. decidir quin model volem: grans plantes de producció d’energia amb llargues xarxes de distribució o bé plantes fotovoltaiques locals, més petites i més properes als consumidors...’.

Maria Eugènia Gil, de la Direcció General d’Energia va parlar sobre la qualitat del subministrament elèctric a Manlleu i comarca i va donar unes recomanacions i eines sobre com actuar i quines gestions es poden fer en cas de tenir alguna incidència a nivell d’empresa.

La compra agregada d’energia és molt fàcil, no us ha de fer cap por!’ Això ressaltava el José Enrique Vázquez, president del Grup de Gestors Energètics, que va explicar de manera ràpida com funciona la compra agregada i va posar exemples dels molt nombrosos grups que ell gestiona com a professional. En el cas de la comarca, s’ha captat interès en explorar aquesta via per a que les empreses puguin obtenir millors preus i ser més competitives.

Una altra ponència que va captar molt l’interès dels assistents va ser la de Manel Massaguer, d’Orlocat, empresa manlleuenca. Va explicar molt didàcticament el concepte d’indústria 4.0 i com des de la seva empresa hi han entrat de ple i s’han convertit en experts per oferir un servei innovador a les PIMEs, que va més enllà del manteniment industrial i l’automatització de processos. Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica, la productivitat, etc.

Per acabar amb les xerrades, Montse Pujol, de l’empresa manlleuenca Badabadoc Comunicació va ser l’encarregada de presentar el projecte Manlleu Quatre – societat 4.0, una iniciativa d’agents privats que compten amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, de l’Associació d’Empresaris de Manlleu i d’una gran corporació multinacional en l’àmbit de la tecnologia. Les empreses manlleuenques que l’estan impulsant són Orlocat, Asecorp i Badabadoc. Aquesta plataforma pretén sumar més col·laboradors, també de l’àmbit de la formació, per a convertir el municipi en un territori referent de les tecnologies 4.0.

Els participants a la jornada van ser principalment persones d’empreses de Manlleu. El públic va valorar positivament la jornada, especialment l’elevat nivell de coneixement dels ponents.

La jornada ha estat organitzada per l’OPE, Creacció, l’Agència de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona i Creacció, i l’AICO (Associació d’Instal·ladors de Catalunya).


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. L'Oficina té com a objectius, entre d'altres, incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general, disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat i millorar l'eficiència energètica de les llars.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí