Un 81% de recollida selectiva a Sant Daniel pel porta a porta

Font: El Punt Avui

31/12/2018 - 08:15

Imatge d'un servei de recollida selectiva porta a porta a un municipi

 És l’únic barri de Girona amb aquest sistema, ja que la implantació a Campdorà i a la Pujada de la Torrassa s’ha endarrerit fins al primer trimestre del 2019.  A la resta de la ciutat el percentatge és d’un 39%

Un 81,32% dels residus recollits a la Vall de Sant Daniel durant el primer any de la implantació del sistema porta a porta ho van ser de manera selectiva. Aquesta dada, que contrasta amb el 38,75% que hi va haver a la resta de la ciutat en el mateix període, fa que el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, parli de “tot un èxit”, que agraeix sobretot als veïns. Actualment un 75% dels habitants de la vall estan adherits al sistema.

Berloso insisteix que la intenció és anar estenent el sistema “a tots els llocs on sigui factible”, però de moment encara no s’ha implantat ni a Campdorà ni a la Pujada de la Torrassa. Al febrer s’havia anunciat per aquest estiu, dos anys més tard del previst, el 2015, per l’anterior regidor. Sobre l’últim retard, Berloso explica que estaven en espera de poder tenir pressupost i que ara estan pendents de poder passar per ple un canvi de partida per destinar-hi uns diners reservats a contenidors soterrats que s’han desestimat. La previsió és posar-ho en marxa el primer trimestre del 2019. Berloso avança que el pas següent serà fer l’estudi per implantar-ho a Sant Narcís. “Volem deixar-ho tot a punt per quan hi hagi pressupost”, afirma. La idea és continuar després l’extensió a altres barris amb cases unifamiliars: la part antiga de Sant Narcís, Palau i Puigvistós.

En concret, des del juny del 2017 –quan es va posar en marxa el sistema porta a porta a Sant Daniel– fins al maig del 2018, es van recollir a la vall un total de 80,72 tones de residus, de les quals 65,64 van ser de selectiva (81,32% del total) i només 15,08 de rebuig (18,68%). Entre la recollida selectiva, destaca l’orgànica, amb 42,78 tones.

Berloso subratlla que es tracta de dades de selectiva neta, un cop extrets els impropis que s’han dipositat per error a cada bossa. En aquest sentit, en el tercer trimestre la mitjana d’impropis en l’orgànica a Sant Daniel va ser només d’un 3,58% mentre que a Girona va ser del 17,08%.

Rebaixa en el rebut

El ple de Girona ja va aprovar que els veïns de Sant Daniel que fan el porta a porta tindran un 15% de rebaixa en la taxa d’escombraries (que es cobra en el rebut de l’aigua). Com que es vol aplicar a partir del gener, però de manera retroactiva també per al 2018, durant el 2019 el descompte serà el doble. La voluntat, diu Berloso, és que en el futur la rebaixa “sigui segons el reciclatge de cada veí”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
10/06/2021 - 19:00
Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona
Notícia

Sota el lema “Stop soroll!”, aquest any la iniciativa vol posar en valor les accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. A Girona, el trànsit és la principal font de sorolls. Amb la pandèmia hi ha hagut una disminució dels nivells acústics a tota la ciutat, i ara ja es treballa en un nou pla d’accions per combatre la contaminació acústica.

Notícia

L'Ajuntament de Girona i La Sorellona inicien les actuacions per millorar i potenciar l'estat ecològic de masses d'aigua en diversos punts del municipi.

Butlletí