octubre 2018

Notícia
Plaques solars. | Adrià Costa

Plaques solars. | Adrià Costa

Avià ha aprovat aquest 29 d'octubre en ple municipal una modificació del POUM que permetrà que les plaques solars que s'instal·lin al poble cobreixin, si així ho desitgen els respectius propietaris, bona part de la teulada i la façana dels habitatges. La mesura serà d'aplicació a gairebé totes les cases del nucli urbà, masies i habitatges del centre històric. La mesura, pionera a tot l'Estat, queda ara pendent de l'aprovació final per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central

Notícia

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i SIEMENS han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de potenciar activitats d'innovació i recerca en els camps de l'anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en el sector energètic. El conveni també vol fomentar la recerca i la col·laboració entre l’empresa i la Universitat en aquests àmbits.

Notícia

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics a la Plaça Catalunya de Llagostera. L'actuació s'emmarca dins del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible del municipi (PAES). El cost de l'actuació ha estat de 15.279,42€, dels quals 3.000€ estan subvencionats per la Diputació de Girona a través del projecte "Del Pla a l'Acció".

Notícia
Els cubells de recollida tenen un xip per identificar-ne els propietaris | AjAvny

Els cubells de recollida tenen un xip per identificar-ne els propietaris | AjAvny

L'enduriment de la normativa i l'encariment dels costos empenyen cada dia més municipis a apostar per canviar el tradicional model de recollida de residus amb contenidors per implantar el porta a porta, un sistema que ha demostrat una gran eficàcia a l'hora d'augmentar els índexs de reciclatge.

Notícia
Només aproven Castelldefels, Sant Joan d'Espí i Vilanova i la Geltrú, amb notes de 51,2; 53,1 i 57,5 sobre 100, respectivament

La Fundació del RACC ha fet públic una anàlisi de l’accessibilitat, la infraestructura i la connexió amb l’estació de 10 estacionaments propers a la ciutat, que conclou que els aspectes avaluats "són molt millorables", en especial la senyalització i els sistemes de vigilància i il·luminació. Només aproven Castelldefels, Sant Joan d'Espí i Vilanova i la Geltrú. L'entitat insta les administracions a millorar aquests aparcaments abans del 2020, quan entren en vigor les limitacions d'accés de vehicles a la ciutat.

Notícia

Estiu molt positiu en matèria d’incendis al Maresme, ja que els casos registrats han baixat a xifres récords tant en nombre de focs com en superfície cremada gràcies, sobretot, a les condicions climatològiques.

Entrevista

Hicham Achebak és un jove investigador que està investigant l'impacte de la calor en la salut. Parlem amb ell per esbrinar les conseqüències de l'escalfament global en la salut i sobretot com establir mecanismes d'adaptació davant l'augment de les onades de calor que ens portarà el canvi climàtic.

Entrevista

El canvi climàtic i la globalització han afavorit les invasions biològiques, i això té un impacte en la salut i la biodiversitat. Parlem amb Frederic Bartumeus, cocreador de Mosquito Alert, per conèixer millor aquesta plataforma de ciència ciutadana i les claus dels seu èxit i per saber com la participació de tots pot ajudar a prevenir i combatre els problemes derivats de les espècies invasores.

Notícia

Per canvis en la seguretat de les pàgines web, s'han actualitzat els enllaços als canals RSS. Per tant per continuar rebent les informacions de Sostenible.cat us convidem a actualitzar les adreces.

Notícia
L’Ajuntament de Barcelona invertirà 5 M € per reduir la calor a 10 escoles

El projecte municipal “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa” ha estat reconegut per la Comissió Europea com a Acció d'Innovació Urbana (Urban Innovation Action) i rebrà una subvenció FEDER de quatre milions d'euros. El pla preveu convertir els centres educatius en refugis climàtics amb mesures relacionades amb l'aigua, el verd i la rehabilitació per disminuir l'impacte de la calor als estius.