El Segrià inicia el porta a porta per situar-se entre les comarques que més reciclen

Font: TV3 i Segre.com

15/10/2018 - 08:30

Amb retard però amb molt bons resultats va començar ahir la recollida porta a porta als primers set pobles del Segrià, la Portella, Artesa i Puigverd de Lleida, Aspa, Sunyer, Corbins i els Alamús.

Segons afirmen els responsables de Sorigué, empresa adjudicatària del servei, es va iniciar cap a les vuit del matí i va finalitzar cap a les tres de la tarda quan l’horari normal en aquesta ruta són de 6.00 a 13.00 hores. La demora es va deure que abans es va assessorar el personal i se li va repartir el material de treball. El seguiment dels habitatges ha estat gairebé complet i tots els veïns van deixar preparats diumenge a la nit a dilluns els cubells d’orgànica a les portes de les seues cases. Avui és el torn de paper i el cartró.

La presidenta del consell del Segrià, Maria José Invernón, va destacar la coordinació i el treball que s’ha portat a terme durant el cap de setmana al retirar els contenidors tradicionals i l’alt grau de cooperació dels habitants d’aquests set pobles, que augura l’èxit d’aquest sistema de recollida domiciliària que s’anirà posant en marxa gradualment a quinze municipis més de la comarca fins al proper dia 10 de desembre amb la implantació a Alcarràs.

Invernón va remarcar el bon funcionament de les minideixalleries amb codis identificatius per a cada usuari, igual com els cubells.

D’altra banda, Torrefarrera repetirà aquesta tardor la campanya per afavorir el reciclatge, iniciada l’any passat, #ElFuturQueVolem.

Dos dies per als envasos i un per al paper
La fracció orgànica de les escombraries es recollirà no només els dilluns, sinó també els dimecres i els dissabtes, així que els veïns l’han de treure els diumenges, els dimarts i els divendres i dipositar-la als cubells en bosses compostables. Quant a la resta, els dimarts es recollirà el paper i el cartró; els dijous i els diumenges els envasos i els divendres de cada 15 dies, el vidre i la fracció rebuig.

foto: © Un dels camions de la recollida de la fracció orgànica ahir al seu pas per Aspa. ITMAR FABREGAT


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí