El Segrià inicia el porta a porta per situar-se entre les comarques que més reciclen

Font: TV3 i Segre.com

15/10/2018 - 08:30

Amb retard però amb molt bons resultats va començar ahir la recollida porta a porta als primers set pobles del Segrià, la Portella, Artesa i Puigverd de Lleida, Aspa, Sunyer, Corbins i els Alamús.

Segons afirmen els responsables de Sorigué, empresa adjudicatària del servei, es va iniciar cap a les vuit del matí i va finalitzar cap a les tres de la tarda quan l’horari normal en aquesta ruta són de 6.00 a 13.00 hores. La demora es va deure que abans es va assessorar el personal i se li va repartir el material de treball. El seguiment dels habitatges ha estat gairebé complet i tots els veïns van deixar preparats diumenge a la nit a dilluns els cubells d’orgànica a les portes de les seues cases. Avui és el torn de paper i el cartró.

La presidenta del consell del Segrià, Maria José Invernón, va destacar la coordinació i el treball que s’ha portat a terme durant el cap de setmana al retirar els contenidors tradicionals i l’alt grau de cooperació dels habitants d’aquests set pobles, que augura l’èxit d’aquest sistema de recollida domiciliària que s’anirà posant en marxa gradualment a quinze municipis més de la comarca fins al proper dia 10 de desembre amb la implantació a Alcarràs.

Invernón va remarcar el bon funcionament de les minideixalleries amb codis identificatius per a cada usuari, igual com els cubells.

D’altra banda, Torrefarrera repetirà aquesta tardor la campanya per afavorir el reciclatge, iniciada l’any passat, #ElFuturQueVolem.

Dos dies per als envasos i un per al paper
La fracció orgànica de les escombraries es recollirà no només els dilluns, sinó també els dimecres i els dissabtes, així que els veïns l’han de treure els diumenges, els dimarts i els divendres i dipositar-la als cubells en bosses compostables. Quant a la resta, els dimarts es recollirà el paper i el cartró; els dijous i els diumenges els envasos i els divendres de cada 15 dies, el vidre i la fracció rebuig.

foto: © Un dels camions de la recollida de la fracció orgànica ahir al seu pas per Aspa. ITMAR FABREGAT


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

Aquestes xifres arriben després de la implantació dels nous sistemes de recollida, les illes de contenidors en 15 municipis i el porta a porta en 22 més. A Lleida ciutat també ha començat el porta a porta en alguns barris. Això ha provocat també una reducció dels quilos d’escombraries generades per habitant.

Notícia

Almenar ha aconseguit superar el 90% d'eficàcia en la recollida selectiva en els quatre mesos que es va implementar el nou sistema de recollida porta a porta. El sistema es va posar en funcionament el novembre del 2018, data en què el percentatge se situava en el 19% d'eficàcia, i al febrer d'enguany ja s'havia arribat al 92%.

Notícia

Aquests cubells seran els nous protagonistes al nucli urbà de Calonge amb la recent implantació del servei de recollida porta a porta en aquesta zona. Aquesta serà la fase més ambiciosa del desplegament, ja que afectarà 1.544 habitatges i una població censada d'uns 2.600 habitants.

 

Butlletí