S'inicia el porta a porta al Berguedà amb bons resultats

28/10/2018 - 08:40

Amb una setmana s’arriba al 75-80% de reciclatge als 9 municipis on s’ha inciat el nou model de recollida. En els millors dels casos, abans de l’aplicació del Porta a porta s’estava a uns índex de reciclcatge d’un 26%.

Diumenge 14 d’octubre va començar la recollida Porta a porta a La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Gironella, Olvan, Puig-reig i Casserres. Després de la setmana, s’ha revertit la proporció de residus reciclats i s’arriba a un 70% sense haver pogut comptabilitzar encara la recollida de vidre i les deixalleries. Sumant-hi aquestes dues fraccions se suposa que s’arriba a uns índex d’un 75-8o%

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, s’ha mostrat molt satisfet de les dades i ha felicitat els ciutadans dels 9 municipis per la feina ben feta. En la mateixa direcció s’han pronunciat Josep M.Altarriba, alcalde de Puig-reig, i Josep M.Castellà, regidor de Gironella, que, malgrat les dificultats inicials, han valorat molt la predisposició de la seva població i s’han felicitat pels primers bons resultats obtinguts. El conseller comarcal de Medi Ambient, F.Xavier Francàs, també ha participat a la comparaixença. Tant Lara com Francàs han reconegut que no tot s’ha fet bé per part del Consell Comarcal i s’han explicat algunes de les decisions que s’han pres per resoldre problemes. S’ha anat tard en el repartiment dels bujols als grans productors, la construcció i tancament de les illes d’emergència va més lenta de l’esperat i va mancar informació i coordinació en la retirada de contenidors. 

Laia Valenzuela, cap de projectes de l’empresa Spora, ha fet també una bona valoració dels resultats i ha explicat l’entrada en funcionament del Porta a porta, properament, a Berga, Avià i Vilada. Els kits ja s’estan repartint a Berga al ritme esperat i els contenidors s’aniran retirant progressivament des de l’1 de novembre fins el diumenge 4. El mateix diumenge 4 de novembre s’iniciarà el Porta a porta als 3 municipis arribant així al total de 12 al Berguedà.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Article

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Notícia
Gironella celebra un any del porta a porta

Gironella celebra un any de la implantació del porta a porta amb un augment del 157% de reciclatge, passant d’un 32% a un 82% en 12 mesos. El nou sistema de recollida de residus, que es va implantar el 15 d’octubre de 2018, ha permès fer un salt qualitatiu importantíssim que ha permès alhora, i conjuntament amb la resta de municipis i el propi Consell Comarcal, contribuir a posicionar la comarca a la zona mitja de comarques més recicladores de Catalunya. 

Butlletí