S'inicia el porta a porta al Berguedà amb bons resultats

28/10/2018 - 08:40

Amb una setmana s’arriba al 75-80% de reciclatge als 9 municipis on s’ha inciat el nou model de recollida. En els millors dels casos, abans de l’aplicació del Porta a porta s’estava a uns índex de reciclcatge d’un 26%.

Diumenge 14 d’octubre va començar la recollida Porta a porta a La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Gironella, Olvan, Puig-reig i Casserres. Després de la setmana, s’ha revertit la proporció de residus reciclats i s’arriba a un 70% sense haver pogut comptabilitzar encara la recollida de vidre i les deixalleries. Sumant-hi aquestes dues fraccions se suposa que s’arriba a uns índex d’un 75-8o%

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, s’ha mostrat molt satisfet de les dades i ha felicitat els ciutadans dels 9 municipis per la feina ben feta. En la mateixa direcció s’han pronunciat Josep M.Altarriba, alcalde de Puig-reig, i Josep M.Castellà, regidor de Gironella, que, malgrat les dificultats inicials, han valorat molt la predisposició de la seva població i s’han felicitat pels primers bons resultats obtinguts. El conseller comarcal de Medi Ambient, F.Xavier Francàs, també ha participat a la comparaixença. Tant Lara com Francàs han reconegut que no tot s’ha fet bé per part del Consell Comarcal i s’han explicat algunes de les decisions que s’han pres per resoldre problemes. S’ha anat tard en el repartiment dels bujols als grans productors, la construcció i tancament de les illes d’emergència va més lenta de l’esperat i va mancar informació i coordinació en la retirada de contenidors. 

Laia Valenzuela, cap de projectes de l’empresa Spora, ha fet també una bona valoració dels resultats i ha explicat l’entrada en funcionament del Porta a porta, properament, a Berga, Avià i Vilada. Els kits ja s’estan repartint a Berga al ritme esperat i els contenidors s’aniran retirant progressivament des de l’1 de novembre fins el diumenge 4. El mateix diumenge 4 de novembre s’iniciarà el Porta a porta als 3 municipis arribant així al total de 12 al Berguedà.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal i l’Ajuntament consideren un èxit el primer any d’implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Verges. El municipi se situa al capdavant de les poblacions catalanes que més reciclen, amb un índex del 90% i amb una qualitat de l’orgànica del 99,41% davant del 35% de reciclatge que s’assolia amb el sistema anterior.

Notícia

Aquesta ciutat serà el primer nucli on s'aplicarà i per això l'Ajuntament ha posat en marxa un programa d'informació prèvia als ciutadans. El nou servei porta a porta es complementarà amb dues actuacions futures: la creació de tres àrees d’aportació de residus controlades i vigilades a ubicacions clau a les rondes i un nou contracte de recollida de reciclatge.

Notícia
El nou contracte, per un valor 1.600.000 euros i amb una vigència de sis anys, servirà per implantar el sistema porta a porta a set municipis i el de contenidors tancats a la resta de pobles de la Conca. La prova pilot feta a Montblanc ha funcionat molt bé i ara el porta a porta es farà també a l'Espluga, Santa Coloma de Queralt, Vimbodí i Poblet, Barberà, Vilaverd i Sarral. A la resta de pobles s'instal·laran contenidors tancats que els veïns podran obrir amb una targeta, com s'ha fet el darrer any a Rocafort.

Butlletí