L'eficiència energètica comença a l'aula

25/10/2018 - 10:47

S'ha inaugurat al Centre de Promoció Econòmica Can Calderon el Curs Vilawatt, el curs d’eficiència energètica impulsat per l’Ajuntament de Viladecans i finançat per la iniciativa Urban Innovative Actions que té com a finalitat formar a professionals en avaluació, execució i tendències en l'àmbit de la rehabilitació energètica.

Són 15 els i les alumnes que avui han donat el tret de sortida al curs d'eficiència energètica Vilawatt.  Amb edats compreses entre els 19 i 55 anys, els inscrits i inscrites tenen en comú un nivell formatiu previ d’educació secundària no obligatoria, és a dir, de  Batxillerat, cicles formatius o formació professional: es tracta d'un requisit indispensable per accedir a les 800 h de formació i 120 h de pràctiques que ofereix el curs. Aquest els permetrà sumar a les seves titulacions un certificat de professionalitat de nivell 3 que garanteix coneixements sobre viabilitat, promoció, implantació i manteniment d’instal·lacions d’energia en edificis, així com auditories i certificacions energètiques.

Els mòduls, que també es poden cursar de manera independent, engloben entre el seu temari les instal·lacions de climatització, els enllumenats interiors i exteriors, la viabilitat d’instal·lacions solars i, fins i tot, l’eficiència en l’ús de l’aigua.  La convocatòria per accedir-hi segueix oberta fins al maig, amb l’inici de l’últim bloc formatiu, o fins a esgotar el nombre de places disponibles.

EL VILAWATT, UN PROJECTE GLOBAL

La Tinenta d’Alcalde i regidora d’Empreses, Ocupació i Innovació, Elena Alarcón, ha explicat als i les participants que Viladecans, com a ciutat compromesa amb el medi ambient, aposta d’aquesta manera per formar professionals capacitats per lluitar contra el canvi climàtic donat que es calcula que “el 40% del CO2 emès a la Unió Europea té a veure amb la ineficiència de les nostres llars, dels nostres edificis”.

A més, ha volgut destacar que, en unió amb la creació d’una energètica local,  la rehabilitació de 60 edifici - els anomenats demorenovats- , la moneda i la posada en marxa de comunitats d’intercanvis i aprenentatges;  la formació forma part d’una acció que intenta millorar la manera en que viladecanencs i viladecanenques es relacionen amb l’energia, promovent un esperit responsable i sostenible. Cal recordar que el Vilawatt va ser "un dels tres projectes escollits en la primera convocatoria Urban Innovative Actions, juntament amb París i Göteborg” pel seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Notícia
Primers contractes amb la companyia Vilawatt per proveir d'energia les llars i negocis de la ciutat. La compra agregada d'energia a la comercialitzadora Aura permet obtenir un preu just per als veïns i veïnes de Viladecans. Amb aquest pas Viladecans enfila el camí de la transició energètica.

Butlletí