juny 2018

Notícia

La Conca de Barberà és de les comarques amb un índex més alt de recollida selectiva de la brossa. Un 50% de les deixalles que es generen es porten a reciclar de manera correcta. Però tot i que ho fan prou bé, encara ho volen fer millor. Per això, han començat una prova pilot.

Notícia

El passat Ple del 6 de juny va aprovar el Pla d'Acció Ambiental de Vic, un document estratègic que planifica els objectius en l'àmbit del medi ambient a Vic per als propers 10 anys i les accions a desenvolupar

Notícia

Completar aquest procés d'implementació permetrà finalitzar la complexa convivència de tres sistemes de recollida de residus, ajustant el servei a les necessitats reals de la ciutat.

Notícia

El nou model individualitzat unifica els diversos serveis de recollida d’escombraries en un sol ens, el Servei Integral de Recollida, amb l’objectiu de millorar les xifres de reciclatge, optimitzar els recursos econòmics, oferir una major eficiència en la recollida i la gestió de les deixalles i garantir el benestar de tots els veïns. 

Notícia
La nova versió de la llei de Biodiversitat introdueix que la conservació ha de tenir en compte "les exigències econòmiques, socials i culturals"

Tot i l'evidència científica sobre el dany que provoquen, el Congrés ha blindat per llei la presència de les espècies invasores favorites dels pescadors i caçadors en els rius i muntanyes per poder convertir-los en trofeus cinegètics. El ple ha aprovat les esmenes finals de la modificació de la llei de Biodiversitat promoguda pel Partit Popular, i recolzada per PNB, PdCat i Ciutadans per burlar la sentència del Tribunal Suprem de 2016 que impedia l'aprofitament cinegètic esportiu de varietats catalogades com exòtiques invasores.

Notícia

La Fundació Lleida 21 s’ha centrat durant l'any 2017 en la coordinació, gestió i suport a projectes de millora ambiental, en la comunicació i sensibilització ambiental de la ciutadania i, també, en la recerca de finançament i la gestió de subvencions.

Notícia

L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar el trasllat de la fracció orgánica des dels llocs on es generen els residus fins als contenidors situats al carrer. 

Notícia

 

Tots els vehicles que hi havia a la plaça Doctor Trueta de Parets de Parets del Vallès eren elèctrics o híbrids. L’associació catalana per la promoció del vehicle elèctric, Volt-Tour, ha mostrat en primera persona el seu funcionament.

 

Notícia

El projecte Vilawatt a Vialdecans comença a fer grans passes i ha posat en marxa l'oficina d'atenció, on s'explica el projecte de la nova companyia elèctrica i s'identifiquen les necessitats energètiques dels usuaris per tal que el projecte respongui de la millor manera possible a les demandes ciutadanes.
Notícia
La superfície protegida a Catalunya ha augmentat en 3.928 hectàrees

L’Indicador de la Vida al Planeta, de l’Informe sobre l’estat del Medi Ambient a Catalunya mostra que les 258 espècies d’animals salvatges monitoritzats a Catalunya estan en davallada en el període 2011-2015. Aquesta és una de les dades més significatives de l’Informe de Medi Ambient i Sostenibilitat presentat aquest 26 de juny. S’elabora en el marc del Conveni d’Aarhus sobre l’accés a la informació, la participació pública i l’accés a la justícia en matèria de medi ambient.