Contenidors "intel·ligents" per a una millor recollida selectiva de brossa

Font: 324.cat

30/06/2018 - 10:30

La Conca de Barberà és de les comarques amb un índex més alt de recollida selectiva de la brossa. Un 50% de les deixalles que es generen es porten a reciclar de manera correcta. Però tot i que ho fan prou bé, encara ho volen fer millor. Per això, han començat una prova pilot.

A Rocafort de Queralt han posat uns contenidors "intel·ligents" que només s'obren amb targeta. Cada casa en té una i també té les bosses de la brossa amb un codi que els identifica.

Es fa servir per als contenidors de residus, orgànic i plàstics. I, en cas d'inspecció, es pot saber quins veïns fan bé la seva feina.

Segons una directiva de la Unió Europera els municipis que no compleixin amb la recollida selectiva hauran de pagar unes taxes més altes cosa que repercutirà directament en els ciutadans. A la Conca de Barberà s'han proposat que els que ho facin bé paguin menys i els que no, que carreguin amb els costos.

Marc Roca és alcalde de Rocafort de Queralt: "El que ens diu la UE és que el cànon de residus pujarà exponencialment aquest propers anys. Això repercutirà directament en els ciutadans. Però si pugen el percentatge de recollida selectiva ho podem amortir."

El que pagui menys tindrà un rebut de 120 euros l'any. A partir d'aquí hi ha una escala que pot arribar fins a 200 euros per casa.

I, Rocafort de Queralt no és l'únic municipi de Catalunya que prova la recollida selectiva amb contenidors intel·ligents. Altres pobles del Bages, la Garrotxa, el Maresme o el Baix Llobregat també ho estan començant a implementar. I, l'Àrea Metropilitana de Barcelona ho està estudiant.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Montmeló es proposa l’objectiu d’arribar a les directrius marcades per la normativa europea i catalana donant un pas més per fomentar la separació́ en origen dels residus.

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Notícia

La zona groga tindrà una recollida extra d’orgànica i envasos el dissabte, a partir d’aquesta setmana i fins el 30 d’octubre. Aviat també s’iniciarà un servei addicional de recollida d’orgànica per a grans productors a les tres zones.

Butlletí