Contenidors "intel·ligents" per a una millor recollida selectiva de brossa

Font: 324.cat

30/06/2018 - 10:30

La Conca de Barberà és de les comarques amb un índex més alt de recollida selectiva de la brossa. Un 50% de les deixalles que es generen es porten a reciclar de manera correcta. Però tot i que ho fan prou bé, encara ho volen fer millor. Per això, han començat una prova pilot.

A Rocafort de Queralt han posat uns contenidors "intel·ligents" que només s'obren amb targeta. Cada casa en té una i també té les bosses de la brossa amb un codi que els identifica.

Es fa servir per als contenidors de residus, orgànic i plàstics. I, en cas d'inspecció, es pot saber quins veïns fan bé la seva feina.

Segons una directiva de la Unió Europera els municipis que no compleixin amb la recollida selectiva hauran de pagar unes taxes més altes cosa que repercutirà directament en els ciutadans. A la Conca de Barberà s'han proposat que els que ho facin bé paguin menys i els que no, que carreguin amb els costos.

Marc Roca és alcalde de Rocafort de Queralt: "El que ens diu la UE és que el cànon de residus pujarà exponencialment aquest propers anys. Això repercutirà directament en els ciutadans. Però si pugen el percentatge de recollida selectiva ho podem amortir."

El que pagui menys tindrà un rebut de 120 euros l'any. A partir d'aquí hi ha una escala que pot arribar fins a 200 euros per casa.

I, Rocafort de Queralt no és l'únic municipi de Catalunya que prova la recollida selectiva amb contenidors intel·ligents. Altres pobles del Bages, la Garrotxa, el Maresme o el Baix Llobregat també ho estan començant a implementar. I, l'Àrea Metropilitana de Barcelona ho està estudiant.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Fa un any que Rajadell, els nuclis de La Rosaleda i Torroella de Baix (de Sant Fruitós de Bages) i els de Cal Nosa i Cal Rata (de Balsareny) posaven en marxa el projecte de contenidors tancats liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus. El mes de juny, s’hi afegia la resta del municipi de Balsareny.
Notícia
El Consell Comarcal de La Garrotxa va decidir canviar el sistema de recollida dels municipis de la comarca. Tot i que es podia adoptar el porta a porta, la gran majoria de pobles garrotxins escolliran la instal·lació del sistema de contenidors tancats, que només s’obriran amb targeta identificativa.
Notícia

El nou model de recollida de residus amb contenidors amb xip es començarà a implantar progressivament al 2020. L’Ajuntament està treballant perquè, a finals del primer trimestre de 2020, el nou sistema comenci a funcionar en el sector comercial i als barris de la Plana – Bellsoleig, Mas Lluí i Torreblanca. Posteriorment, el model s’estendrà per tot el municipi de forma progressiva.

Butlletí