abril 2018

Notícia

Roser Bosch de la Llar d’Infants Barrufet amb el regidor Rafael Güeto

A través del projecte, els establiments comercials poden estalviar fins a un 40% del seu consum elèctric i un 15% de l’import de la factura. 41 comerços van participar de la primera edició de la proposta Comerç Sostenible, emmarcada en la iniciativa Rubí Brilla.

Notícia

Ha entrat en funcionament el sistema terciari de la depuradora del Llobregat, o Estació de Regeneració d’aigües (ERA), que per mitjà d’un tractament especial físic-químic, de filtració i desinfecció UV dona com a resultat una aigua apta per a ser abocada riu amunt, en cas de necessitat, per exemple davant d’una alerta per sequera. Habitualment, i en casos de normalitat, l’aigua sortint de la depuradors s’aboca, amb totes les garanties, mar endins.

Reportatge

El MEDACC presenta els resultats finals i les estratègies que proposa el projecte, desenvolupat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, el CREAF, l’Instituto Pirenaico de Ecologia-CSIC i l’IRTA, per adaptar les conques fluvials de la Muga, el Segre i el Ter a  les noves condicions d’aridesa que provocarà el canvi climàtic. 

Notícia

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València dóna suport al projecte ‘Viles en Flor’ de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) i col·labora amb aquesta iniciativa per a la promoció i foment del desenvolupament sostenible de la infraestructura verda urbana.

Notícia

Biodiversitat Sitges alerta que la desembocadura de la riera de Ribes està patint un procés de regressió que s’ha anat accentuant durant anys. Asseguren que des del 1927, amb l’aparició del camp de golf, s'han fet passosenrere, fet que es va culminar al 2013 amb la pèrdua de la connexió de la desembocadura amb el mar.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha signat un conveni amb l’associació Ecoserveis per desenvolupar el projecte “Comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica”. La proposta permetrà intervenir en comunitats de veïnatge mitjançant un programa que promourà dinàmiques d’ajuda mútua a partir de l’autofinançament derivat de l’estalvi energètic.

 

Notícia

Els Plans d'Ocupació Comarcal donaran feina a 50 persones que faran tasques de desbrossament, manteniment de camins, neteja de zones verdes i preservació d'àrees d'interès natural

Notícia

L'objectiu del II Congrés d'Acústica de Catalunya, que es presenta amb el nom d'Acusticat, és reflexionar i debatre sobre la problemàtica del soroll amb tallers i conferències impartides per més d'un centenar de ponents que participaran en les sessions programades pels dies 25 i 26 d'abril al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Entrevista
Rafael Rodrigo i Francisco Pelegero són lampistes i els inventors d’SmartWater, un dispositiu que permet estalviar l’aigua que es malbarata mentre s’escalfa

Rafael Rodrigo i Francisco Pelegero són els inventors d’SmartWater, un sistema que permet recuperar l’aigua que normalment es llança mentre esperem que arribi calenta a l’aixeta. Aquests dos lampistes valencians, d’Anna i Xàtiva, van crear un primer prototip en un petit taller i de manera molt artesanal perquè no es resignaven a que tots aquests metres cúbics es perdessin sense més. Amb el temps han millorat l’equip i fa només unes setmanes que ja es pot trobar al mercat. Segons els seus càlculs, cinquanta habitatges unipersonals amb SmartWater instal·lat poden arribar a estalviar l’equivalent a una piscina olímpica cada any.

Notícia

La recerca es farà en el marc de l’Aliança de Ciutats Saludables de Bloomberg Philanthropies, una xarxa fundada per l’exalcalde de Nova York. La iniciativa consisteix a avaluar amb diferents metodologies quins efectes té la remodelació urbana integral que comporta implementar les superilles