Girona incorpora la figura dels agents ambientals per fomentar el compliment de les ordenances municipals

17/04/2018 - 08:33

Les tasques que porten a terme se centren sobretot en la informació i la sensibilització sobre la recollida de residus i la tinença responsable dels animals de companyia.

L’Ajuntament de Girona ha incorporat recentment un equip d’agents ambientals que té com a objectiu vetllar pel bon funcionament en matèria de cura del medi a la ciutat de Girona. Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat de l’Ajuntament de millorar les tasques d’inspecció i control de diferents serveis com residus, neteja, parcs i jardins i qualitat ambiental per tal de fomentar l’adquisició de bons hàbits i pràctiques cíviques entre la ciutadania.

Actualment hi ha cinc agents ambientals que circulen pels diferents sectors de la ciutat amb l’objectiu de procurar pel compliment de la normativa municipal en l’àmbit de la sostenibilitat. La iniciativa es va iniciar el mes de novembre amb dos agents i fa unes setmanes s’ha ampliat amb tres agents més.

Els agents ambientals són un nou instrument de civisme que posem a disposició de la ciutat per millorar el dia a dia de la ciutadania. Malgrat que també poden posar sancions, l’objectiu principal d’aquesta figura és fer prevenció i, per exemple, evitar que la gent embruti o que no llenci la brossa adequadament”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha destacat també que els agents són una eina per als barris de tota la ciutat.

Cal destacar la feina que fan els agents ambientals pel que fa a prevenció d’actituds incíviques i conscienciació i sensibilització per al compliment de les ordenances municipals. Un exemple és el fet que des que s’ha posat en marxa aquesta figura hi ha hagut 224 altes noves en el cens d’animals, quan el que era habitual fins ara era que n’hi haguessin al voltant d’un centenar a l’any.

En aquests primers mesos en funcionament, s’han aixecat 443 actes per infraccions diverses de les ordenances municipals, 397 de les quals per incompliments en matèria de residus ja que s’ha actuat “principalment als entorns dels contenidors i als comerços”, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. Les 46 actes restants han estat relacionades amb l’ordenança de tinença d’animals.

En aquest sentit, el mateix regidor ha assegurat que s’està treballant en la modificació de la normativa municipal per fomentar les actituds cíviques dels animals de companyia, especialment els gossos. En aquest aspecte, properament es posarà a disposició de tots els propietaris i propietàries de gossos una ampolleta per omplir amb aigua i abocar damunt de les miccions que facin a la via pública els animals per evitar que malmetin les superfícies. L’ampolla es lliurarà des de l’Ajuntament de Girona de forma gratuïta a tots els propietaris i propietàries de gossos censats.

Seguint amb l’objectiu de treballar per millorar la neteja de la ciutat, l’Ajuntament de Girona posarà a disposició de la ciutadania una mena de moneder cendrer per dipositar les cigarretes un cop estiguin apagades i evitar que es llencin a terra. A més, per complementar aquesta acció, s’han instal·lat 1.800 cendrers a les papereres de la ciutat. “El que volem és educar en un ambient respectuós cap al medi ambient i cap a la convivència a la ciutat”, ha remarcat Eduard Berloso.  


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Gràcies a la programació automatitzada, es podran controlar aspectes com la intensitat o la tipologia de llum de diversos fanals del carrer Figuerola. Es tracta d’una iniciativa liderada per la UMAT, en el marc del projecte Girona Ciutat Intel·ligent.

Notícia

La Diputació de Girona ha fet públic que, de cara al pressupost del 2022, el dissenyarà per alinear-lo plenament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Notícia

La iniciativa, impulsada per Ecovidrio i Disneyland París, vol inspirar els infants i fomentar un hàbit que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En el marc de la proposta, s’han instal·lat contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney en quatre punts de la ciutat

Butlletí