Les escoles del Prat es passen a la tecnologia led per a la il·luminació

22/04/2018 - 08:04

Il·luminació amb tecnologia led al vestíbul del CEM Estruch.

S'aconsegueix reduir la despesa energètica entre un 40 i un 70 %

Ja són 8 les escoles del Prat que disposen de tecnologia led per a la il·luminació de passadissos i lavabos i, en alguns casos, també per a les aules. Aquestes escoles són Sant Jaume, Josep Tarradellas, Charles Darwin, Jaume Balmes, Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Galileu Galielei i  l'escola d'adults Terra Baixa. En els propers mesos s'instal·laran leds a 4 escoles més i a 3 pistes esportives escolars. 

Estalvis previstos

En total s'han substituït 1.162 punts de llum i s'ha fet una inversió de 114.000 €. L'estalvi total en il·luminació que s'espera aconseguir se situa entre el 40% i el 70% de la despesa en il·luminació respecte del sistema tradicional anterior. L'estalvi sobre el total del consum d'energia de l'edifici és entre el 5 i el 10%. Això representa aproximadament uns 100.000 Kw/h, que és l'equivalent al que consumeixen 11 famílies del Prat en 1 any. 

Zero emissions de CO2

Pel que fa a les emissions de CO2, continuaran sent zero, ja que l’Ajuntament del Prat consumeix energia elèctrica amb garantia d'origen renovable des de l'any 2011. Aquesta garantia d'origen, certificada anualment per la Comisión Nacional de la Energía, no comptabilitza emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Meitat per a tu, meitat per a mi

L'Ajuntament del Prat de Llobregat i 14 centres educatius de la ciutat (totes les escoles d'infantil i primària més un centre d'educació especial i un altre de formació de persones adultes) van signar al 2014 un conveni per repartir-se a parts iguals l’estalvi aconseguit en la facturació d’energia.

Per part de l'Ajuntament, es redueix el consum d'energia i les emissions de CO2 a la ciutat, es redueix la despesa econòmica de la facturació energètica i es vetlla pels compromisos del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per a l'Energia Sostenible (reduir un 20% el consum d'energia, augmentar-ne un 20% l'eficiència i que el 20% del que consumim sigui d'origen renovable).

Els centres educatius també hi guanyen. Descobreixen, investiguen i aprenen sobre l'ús de l'energia a l'escola i a casa, converteixen l'alumnat en protagonista del canvi, i valoren l’impacte positiu de les pròpies accions i el seu esforç es compensa amb una dotació econòmica.

Balanç energètic del programa d'estalvi energètic a les escoles

Les escoles del Prat han reduit un 23,5% el consum d'energia en aquests quatre anys. Gràcies als bons hàbits han ajudat a estalviar, aproximadament, 270.000€ en gas i electricitat. També s'han deixat d'emetre a l'atmosfera 714 tones de CO2.

La meitat de l'estalvi que ha aconseguit cada escola, gràcies als bons hàbits, ha revertit en diners al propi centre en forma de subvenció econòmica aportada per l'Ajuntament.


Relacionats

Article
Es basen en reduir la potència contractada

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

Article

Durant aquests dies, en passar més temps a casa, els nivells de consum energètic augmenten. Per això, encara pren més rellevància poder ajustar la potència elèctrica que tenim contractada a les nostres necessitats reals i estalviar diners a finals d’any.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Butlletí