L’Eco Fira de Calaf dedica la seva tercera edició a l’aigua i la sequera

22/04/2018 - 14:18

La Fira ecològica de l'Alta Segarra i de l'Anoia tindrà lloc el diumenge 8 d'abril i comptarà amb una cinquantena d'expositors. 

El proper diumenge 13 de maig Calaf celebrarà la tercera edició de l'Eco Fira, un certament dedicat al producte ecològic, les energies renovables i el Medi Ambient únic a l'Anoia i l'Alta Segarra.

Aquest any, la temàtica escollida és l'aigua i la sequera per això, a banda de realitzar diferents ponències i tallers entorn aquesta temàtica, s'obsequiarà als participants amb airejadors per l'aixeta que redueixen el cabal de l'aigua que en surt. Gairebé una cinquantena d'empreses i projectes d'arreu de Catalunya ja han confirmat la seva participació i s'estan acabant de tancar les activitats paral·leles que, com en les darreres edicions, inclouran exposicions, tallers, ponències, degustacions, demostracions tècniques, atraccions, etc.

Els visitants podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, roba orgànica, artesania del reciclatge, salut ambiental, reciclatge d'oli i pneumàtics, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el Medi Ambient.

La mostra cada any creix en nombre d'activitats paral·leles i aquest any n'hi haurà fins a una trentena. Com a novetat, també se'n realitzaran dues el dia previ a la fira, el dissabte dia 7 d'abril, com: una caminada per l'entorn per conèixer herbes remeieres i aromàtiques i una presentació sobre turisme sostenible, a través de l'experiència d'una persona que viatja amb cicloturisme.

El diumenge 8 d'abril, al llarg de tota la jornada, es faran diverses ponències d'entre les quals destaca "Meteorologia i Natura" amb el presentador de televisió, locutor i meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; "Viure de l'aire del Cel" amb Francesc Rosell que explicarà el primer projecte d'estació eòlica de propietat compartida feta al municipi de Pujalt (Anoia) i la presentació del llibre "L'hort del segon origen" a càrrec del seu autor Jordi Puig Roca, un manual d'horticultura a partir de la pel·lícula "Segon origen" (2015) que adapta a la gran pantalla el "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo, entre d'altres.

També es realitzaran diferents tallers de temàtiques com cuina solar infantil, monocicle i bicicletes elèctriques, elaboració d'artesania amb reciclatge, construcció d'estima ocells, plantació d'un hort, activitats demostratives de kung-fu, ioga i tai-txí, etc.

A més, el certamen comptarà amb un espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics.

La Fira s'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat i es vol convertir en un aparador i punt de trobada de persones i professionals que treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
05/04/2020 - 10:00
Raval de Sant Jaume. Calaf
Article

L’excepcionalitat que ha imposat la crisi sanitària de la COVID-19 ha trasbalsat el curs escolar, amb el tancament físic de tots els centres educatius i l’anul·lació de totes les activitats i sortides previstes per a aquest curs. Això ha afectat directament el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivus “Descobreix el riu”, en marxa des de l’any 1995 i pel qual passen anualment prop de 6.000 estudiants de primària, ESO i Batxillerat.

Article
Pel Dia Mundial de l'Aigua

El consum d’aigua a Andorra es va situar el 2018 (segons les darreres dades disponibles) en 230 litres per habitant i dia, una xifra que està lluny dels 150 litres diaris que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s’ha marcat com a fita.

Butlletí