Safran Foer presenta 'Comer animales'

Redacció
16/05/2011 - 00:00
Comer animales, publicada per Seix Barral, és una provocadora narració a l'entorn del menjar, que Safran Foer va començar a escriure quan va saber que seria pare: la seva preocupació a l'hora de decidir com alimentaria el seu fill el va portar a investigar què mengem i com ho mengem. Barrejant filosofia, literatura, ciència i les seves pròpies investigacions detectivesques, l'autor explora l'origen dels nostres hàbits alimentaris, tot desvetllant el preu que en paguen el medi ambient i el Tercer Món per a satisfer la nostra gana.

La publicació va ser presentada la setmana passada al CCCB, pel propi Foer, un dels millors talents de la literatura nordamericana actual, autor de les exitoses novel·les Tot està il·luminat i Tan fuerte, tan cerca..

L'autor ha declarat que de tot el que va presenciar durant dos anys en escorxadors i explotacions intensives de bestiar, i que descriu en detall al llibre, el que considera "realment horrible" és la constatació que "això és una cosa escollida, que la violència contra els animals no és accidental, sinó conscient, com ho és també la destrucció del medi ambient ".
A més, segons la seva recerca, la indústria càrnia és la responsable de bona part de l'efecte hivernacle, de desproporcionades emissions contaminants a l'aire i l'aigua i, sobretot, que els antibiòtics comencin a no fer efecte sobre els humans a causa del consum de carn hormonada.

Així doncs, Jonathan Safran Foer, un dels literats més admirats dels Estats Units, s'ha atrevit a reflexionar sobre si hi ha una manera sostenible de menjar carn, entrant en un terreny amb poc glamour, en un tema del qual la major part de la gent evita saber més del compte. No obstant, diu Foer que no és impossible trobar una manera sostenible de continuar consumint carn. La fórmula no és màgica i sí senzilla: "menjar menys carn". Però si la majoria dels habitants de la terra continuen obstinats en menjar-ne tres vegades al dia, l'assumpte és inviable, i encara pitjor ‘immoral'.

Relacionats

Article
Publicació

La justícia climàtica des d’una perspectiva interseccional ens marca el camí que les polítiques públiques del canvi climàtic, les dels eixos de desigualtat i les “polítiques verdes” han de seguir per assegurar l’efectivitat de les seves accions. 

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Butlletí