La Xarxa redueix el consum de paper un 68%

Tècnic de Medi Ambient i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
28/11/2011

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es compromet amb la prevenció de residus promovent les activitats municipals de la Setmana Europea per a la prevenció de residus però també donant exemple.

La prevenció de residus es pot aplicar a qualsevol àmbit de la gestió diària. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ve aplicant mesures d'ambientalització de les seves activitats (reunions, jornades, assemblees...) per tal de minimitzar l'impacte associat i seguint els criteris establerts a la Guia d'ambientalització de jornades de la Diputació de Barcelona.

L'aplicació d'aquests criteris ja va permetre avaluar les emissions de gasos d'efectes hivernacle associats a l'activitat de la Xarxa i assolir el segell Zero CO2.

En l'àmbit de la prevenció dels residus, la Xarxa ha avaluat la quantitat de paper que s'utilitza en l'activitat ordinària i aplica criteris per reduir-ne l'ús.

L'any 2010 la Xarxa va consumir 235 Kg de paper en material per a activitats i publicacions de la Xarxa. L'aplicació de criteris ambientals ja llavors va permetre un estalvi estimat del 41%, és a dir, si es continuessin fent les coses com de costum s'hagués consumit molt més paper.

L'any 2011, fins a la data d'avui, la Xarxa ha consumit 210 kg de paper però s'ha reduït l'ús de paper un 68%. És a dir, amb un augment de les necessitats de producció de materials i d'activitats per donar suport als municipis, s'ha consumit menys paper del necessari.

 

Si no s'hagués aplicat cap criteri en l'ús i consum del paper, s'haguessin malbaratat 2 arbres, 2.000 litres d'aigua, 960 kWh d'electricitat i s'haguessin produït 814 quilos de CO2

 

Font: Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Novembre 2011.

 


Més informació: 

Especial de Sostenible.cat sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

 

 

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Localitzat dins l'Oficina de Turisme de la Platja, el nou espai permet gaudir de l'ecosistema dunar a través del vidre que separa les dunes reals. Es tracta d'un nou centre d'interpretació amb una museïtzació de l'espai moderna i avançada centrada en viure una experiència activa, immersiva i experimental.

Article

Entre els objectius del nou servei, destaquen la voluntat de liderar, des d’un model mancomunat i compartit, les polítiques en matèria de prevenció d’incendis i una gestió forestal sostenible, posant en valor el patrimoni natural i desenvolupar nous models energètics renovables i menys depenents dels combustibles fòssils. 

Article

El programa Escoles + Sostenibles arriba als 20 anys d’edat, amb 361 centres educatius de la ciutat adherits, més del 50% del total de centres que hi ha a la ciutat.

Butlletí