Xarxa

Notícia

Un punt de trobada per compartir i posar en valor la feina que fan els municipis en l’àmbit de l’Agenda Urbana. Aquest ha estat l’objectiu del I Fòrum de les Agendes Urbanes Locals, que s’ha celebrat aquest 18 de juny al Paranimf de la Diputació de Barcelona. Promoure-les és un dels projectes prioritaris de la corporació i, per això, està donant assistència a la redacció de diferents plans d'acció local entre els municipis de la demarcació.

Article

Consell per un Nadal+Sostenible

Per ajudar les administracions i els ciutadans, com cada any, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat posa a disposició un seguit de consells per aconseguir fer, entre tots, un Nadal més sostenible.

Notícia

Els Premis, promoguts pel CILMA i la Diputació de Girona, tenen com a objectiu incentivar, en edificis i equipaments públics, l’adopció de mesures d’estalvi i eficiència energètica per reduir les emissions de CO2.

Notícia

La Diputació de Barcelona ha editat 80.000 agendes escolars i 7.000 calendaris per als alumnes dels 129 municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que els han sol·licitat.

Article

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient es torna a organitzar la PINYA, les jornades de portes obertes dels membres de la xarxa de Barcelona + Sostenible.

Notícia

El passat dia 26 d'abril, i aprofitant la celebració de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles que va tenir lloc a Bilbao del 27 al 29 d'abril, va tenir lloc una reunió de la Red de Redes de Desarrollo Local Sostenible a les instal·lacions del IHOBE (societat pública de gestió ambiental del Govern Basc).

Notícia

El seu objectiu es treballar per intercanviar experiències i coneixements en l'àmbit de la mobilitat sostenible, l'estalvi energètic i la reducció d'emissions.

Notícia

El passat 9 de març va tenir lloc la presentació dels grups de treball i els equips de projecte de la xarxa Barcelona+Sostenible.

Notícia

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat aposta pel treball transversal com a eina indispensable per aprofundir cap a una sostenibilitat ambiental, social i econòmica integradora i àmplia.

Notícia

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el web del projecte per a la consolidació dels óssos als Pirineus centrals, PirosLIFE. El web permet conèixer les darreres novetats de les accions que s’estan duent a terme per consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un entorn favorable i generar productes i sistemes per ser exportats a la resta del Pirineu i a d’altres zones de la Unió Europea.Els objectius del projecte PirosLIFE
 

Article

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.