36 consells per desitjar un Bon Nadal al medi ambient

Sostenible
19/12/2011
En arribar aquestes dates, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, vol recordar tota una sèrie de consells i suggeriments per aconseguir entre tots un Nadal més sostenible. L'objectiu és posar de manifest que les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient.

Per això facilita als ajuntaments una guia amb 36 consells però que molts d'ells es poden fer extensibles a tots els dies de l'any. Les recomanacions es distribueixen en vuit apartats corresponents als àmbits de la natura, els àpats nadalencs, els residus, els regals, les joguines, la mobilitat sostenible, l'energia i el comerç just.

En l'apartat dedicat a l'energia es recomana fer-ne un ús eficient per part de tots. S'aconsella posar el termostat de la calefacció entre els 19 i els 21º C, fer servir piles recarregables en joguines i aparells electrònics, i utilitzar làmpades de baix consum. Pel que fa a l'apartat dels residus, els consells recorden la importància de les tres "R": reduir, reutilitzar i reciclar. En l'apartat dedicat als regals, es destaca especialment el "consum responsable", evitar els embolcalls innecessaris i optar pel "comerç just". En quan al tema de la mobilitat sostenible, les recomanacions passen sobretot per fer un ús racional del cotxe privat, no utilitzar-lo en distàncies curtes i anar a peu o bé en bicicleta.

La guia també aconsella fer servir les noves tecnologies per felicitar el Nadal. És una bona manera d'estalviar paper i l'enviament és pràcticament instantani.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Primer documental, d'una sèrie de vuit càpsules de cinc minuts de durada cadascuna que aprofundeixen en les particularitats d’aquesta espècie tan enigmàtica, Calotriton arnoldi, que només habita al Montseny i que està considerat l’amfibi més amenaçat de l’Europa occidental. S’hi reflecteixen, entre d’altres aspectes, el funcionament dels centres de cria, l’alliberament d’exemplars, la recerca, les actuacions per millorar l’hàbitat, la problemàtica de les malalties infecciones en amfibis o les accions d’educació ambiental.

Article

L’any 2018 es van consumir 158 bosses d’un sol ús de plastic no compostable per persona. L’evolució del consum per càpita d’aquest tipus de bossa ha sigut decreixent, però encara és lluny de l’objectiu de reducció per al 2020. Aquesta és una de les dades de l'Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018 presentada per l'Agència de Residus de Catalunya.

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí