Bicicletes per a policies locals i tècnics municipals

Font: DIBA
26/11/2010
El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha lliurat aquest 26 de novembre, bicicletes per a policies locals i tècnics municipals de nou municipis de la província de Barcelona amb l'objectiu d'impulsar les tasques de vigilància ambiental i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

L'acte ha comptat amb l'assistència dels policies locals receptors de les bicis i de tot el material que les acompanya (casc, alforges, etc), a més dels alcaldes i regidors dels nou municipis receptors de les bicicletes, que són: Vilafranca del Penedès, Santa Maria de Palautordera, Mataró, Canovelles, Cardedeu, Palau de Plegamans, Badalona, Sant Feliu de Llobregat i Santa Eulàlia de Ronçana, que han signat el conveni de cessió amb el diputat de Medi Ambient.

Durant l'acte, Baron ha recordat que molts dels servies que fan els tècnics municipals i la Policia Local es poden realitzar amb la bicicleta i, a més, l'ús per part d'aquests funcionaris municipals pot servir d'exemple a la ciutadania.

Aquesta cessió de bicicletes forma part d'un programa pilot de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, iniciat l'any 2008, amb l'objectiu d'impulsar la creació i potenciar les unitats ciclistes existents per contribuir en la lluita del canvi climàtic, tant per la seva efectivitat com per l'exemple que es dóna des de les administracions locals.

Fins ara, ja són 78 bicicletes cedides per la Diputació de Barcelona que serveixen per patrullar per prop d'una trentena de municipis de la província.

Relacionats

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Article

A partir del dissabte 3 d’octubre la via Laietana, l’eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall estaran tallats al trànsit cada cap de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament farà permanents alguns dels talls programats durant el desconfinament de la crisi del coronavirus, en el marc del programa Obrim carrers que va quedar en punt mort arran de l’estat d’alarma.

Butlletí