Barcelona comarques

Notícia

Arrenca la 27a Campanya de seguiment de la migració d'aus rapinyaires al Parc! A finals d'estiu diferents espècies d'aus inicien el seu viatge cap a terres més càlides. Durant els mesos de setembre i octubre ornitòlegs experts en fan el seguiment des del turó de la Magarola, una talaia privilegiada per observar aquest fenomen des del Parc Natural de Collserola.

Notícia
Un total de 33.000 alumnes i  300 mestres, 89 escoles i sis instituts de la demarcació de Barcelona han participat aquest any en el programa europeu Euromet 50/50 max de foment de l'estalvi energètic. Per celebrar-ho, una representació formada per 250 alumnes i mestres de 22 escoles de 17 municipis de Barcelona han participat aquest 9 de juny en la festa organitzada per la Diputació de Barcelona a les Drassanes Reials. 
Notícia
La Campanya d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, ha tancat amb un total de 90 incendis, dels quals 57 han estat forestals, amb un total de 13,9 ha afectades. El conjunt de la campanya, iniciada el 15 de juny, no acabarà fins al proper divendres, 12 de setembre, pel que fa als territoris inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals.
Notícia
El Consell Internacional de Coordinació de la UNESCO ha aprovat ampliar l'àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny més enllà del perímetre actual del Parc Natural, per comprendre tot el territori dels municipis que l'integren.
Notícia
La xarxa bàsica de carrils i camins de bicicletes a la comarca del Barcelonès ja és una realitat
Notícia
El Parc Agrari del Baix Llobregat ja és present a l'OpenStreetMap. A partir d'ara, qualsevol usuari pot disposar d'una cartografia actualitzada del Parc Agrari, un espai en constant canvi a causa de la forta pressió urbana.
Notícia
El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC) han unit les seves capacitats científiques i de gestió amb l'objectiu de reforçar un programa de recerca i seguiment del medi natural, que es vol sigui un referent en l'àmbit català, espanyol i europeu, a través d'un conveni de col·laboració, signat aquest 30 de gener. 
Notícia
Diverses escoles bressol, d'educació primària i de secundària de municipis com Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, el Prat de Llobregat o Barcelona s'abasteixen regularment de fruites i verdures que es cultiven en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, fent una aposta clara pels productes de proximitat.
Notícia
El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 29 de novembre de 2011 ha publicat les Bases específiques de les subvencions als centres d'educació infantil i d'ensenyament secundari que utilitzin equipaments pedagògics en els Parcs que gestiona la Diputació de Barcelona per a l'any 2012. La data final de presentació és el 29 de febrer en primer lloc i l'1 d'octubre en segon.