Premis Procura+ 2024, reconeixement a la contractació sostenible, circular i innovadora

22/04/2024 - 10:00

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Els passats 13 i 14 de març, Lisboa va acollir la darrera edició del Procura+, un fòrum dedicat a compartir informació i oportunitats sobre polítiques de contractació sostenible, circular i innovadora. En aquesta edició s’han presentat bones pràctiques en àrees com l’energia, la construcció, la biodiversitat, l’alimentació, les TIC, la mobilitat i els tèxtils.

Com cada any, s’han lliurat els Procura+ Awards, una iniciativa que reconeix les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors i dona visibilitat a les administracions públiques més dinàmiques.

L’Organisme Central de Contractació de Noruega ha sigut premiat com a adquisició sostenible de l’any per desenvolupar un acord marc sobre la reutilització i el reciclatge d’equips TIC, incloent requisits socials per a la inclusió laboral.

La distinció a l’adquisició d’innovació de l’any s’ha atorgat a la ciutat de Malmö per desenvolupar criteris de contractació basats en el disseny universal per millorar-ne l’accessibilitat.

Finalment, l’Ajuntament de Lisboa ha sigut guardonat com a iniciativa de contractació de l’any pel desenvolupament d’un sistema de gestió de contractació sostenible.

L’Ajuntament de Barcelona ha sigut finalista en aquesta tercera categoria per l’itinerari formatiu en contractació pública que Barcelona Activa ofereix des de l’any 2021 a les empreses de l’economia social. L’altra finalista ha sigut l’Oficina de Compra Pública de Lituània per la reforma per a la compra pública verda a Lituània.

Per a més informació sobre els Procura+ Awards podeu consultar el següent enllaç.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí