Viladecans guanya el premi nacional Ciutat Sostenible d'eficiència energètica amb el projecte Vilawatt

07/02/2022 - 13:26

La concessió del premi al projecte Vilawatt ha estat argumentat perquè busca empoderar i involucrar la població en un procés cap a la transició energètica mitjançant la creació d´un operador integral local amb una estructura conjunta formada per la ciutadania, empreses i administració.

L'Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha estat premiat a la categoria d'Eficiència Energètica als Premis Ciutat Sostenible de la Fundació Fòrum Ambiental pel projecte Vilawatt.

El lliurament de premis de la Fundació Fòrum Ambiental va tenir lloc el 27 de gener passat, amb el suport del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i amb el suport d'Ecoembes, i va reconèixer als municipis i les entitats locals supramunicipals d'Espanya que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

L'acte estava previst fer-se el primer trimestre del 2021, però les restriccions de la pandèmia del COVID-19 han obligat a endarrerir-lo fins al gener i poder fer-ho de manera presencial.

Hugo Morán, secretari d'Estat de Medi Ambient, va lliurar els premis acompanyat de Ramón Roca, president de la Fundació Fòrum Ambiental i Begoña de Benita, directora de Relacions Externes d'Ecoembes.


 

"Busca empoderar i involucrar la població"

La concessió del premi al projecte Vilawatt ha estat argumentat perquè "busca empoderar i involucrar la població en un procés cap a la transició energètica mitjançant la creació d´un operador integral local amb una estructura conjunta formada per la ciutadania, empreses i administració".

Per als organitzadors dels premis, "la companyia Vilawatt proporciona serveis clau a Viladecans com ara rehabilitació energètica d'edificis, consultoria energètica, capacitació i construcció de comunitats verdes i moneda local vinculada a l'estalvi energètic".


 

Relacionats

Notícia
El projecte de transició ecològica de Viladecans

14 pràctiques locals han estat reconegudes en la novena edició dels premis a les Bones Pràctiques pel Clima de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (FEMP)

Article

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Notícia

Es presenta un nou servei d’assessorament municipal: el Punt d’Informació per la Transició Energètica i la Sostenibilitat. 

Butlletí