Europa analitza la seva estratègia energètica des de Viladecans

09/11/2023 - 16:16

Viladecans serà durant dos dies el centre del debat europeu sobre el futur energètic.

La propera setmana, el 13 i 14 de novembre, la ciutat acollirà la 17a trobada del Pla Europeu de Tecnologies Energètiques Estratègiques (SET Pla), que treballa en el desenvolupament i desplegament de tecnologies baixes en carboni a través de la col·laboració entre els Estats membres, la indústria i els centres de recerca.

Amb motiu de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea, Viladecans ha estat la ciutat triada per a celebrar aquest esdeveniment institucional d'alt nivell de caràcter anual, que han albergat anteriorment Praga, Bucarest, Dublín, Bratislava, Roma o Barcelona.

Viladecans té un important compromís polític per avançar cap a la neutralitat climàtica fixat a la seva Estratègia 2030 i ha treballat en projectes pioners amb suport europeu com Vilawatt, el seu motor per a la transició energètica, i la creació d'un jardí vertical a la façana de la biblioteca municipal per renaturalitzar la ciutat. Aquestes accions han estat clau per aconseguir el reconeixement Green Leaf com a Ciutat Verda Europea 2025.

 

DUES JORNADES DE TREBALL INSTITUCIONAL D'ALT NIVELL

La trobada suposa una oportunitat perquè els responsables de la presa de decisions, les parts interessades i els investigadors avaluïn el progrés del SET Pla i els desenvolupaments més recents en energia, recerca i innovació. El lema de la conferència d'enguany és 'Recerca i Innovació en Energia per a una Europa competitiva' i consta d'una vintena de xerrades i taules rodones amb més de 60 ponents.

La trobada l'inaugurarà la comissària europea d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Iliana Ivanova (en línia), juntament amb la secretària general d'Innovació del Govern d'Espanya, Teresa Riesgo; l'europarlamentària Laura Ballarín i l'alcalde Carles Ruiz. La cita es pot seguir per streaming en aquest enllaç.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Vilawatt, l'energia 100 % renovable i ciutadana de Viladecans, acaba d'estrenar el tràmit de contractació en línia del seu servei de subministrament elèctric

Article

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

Notícia

30 famílies, en una prova pilot d'impuls a les comunitats energètiques a Viladecans

Butlletí