Vilawatt posa en marxa la contractació en línia del subministrament elèctric

06/02/2024 - 11:30

Vilawatt, l'energia 100 % renovable i ciutadana de Viladecans, acaba d'estrenar el tràmit de contractació en línia del seu servei de subministrament elèctric

Des de l'any 2019, Vilawatt permet a les llars i empreses de la ciutat sumar-se a l'aposta local per la transició energètica escollint-la com la seva comercialitzadora d'electricitat. Aquesta prové exclusivament de fonts renovables certificades i està prestada per l'empresa Factor Energia, des de l'any 2022, a partir d'una compra agregrada.

Les persones que donen d'alta el subministrament elèctric amb Vilawatt formen part també de l'Associació Ciutadana per a la Transició Energètica, i així va esdevenir membres del Consorci Vilawatt i, per tant, tenint veu i vot en el futur d'aquesta eina de transformació de la cultura energètica local.  

El canvi de comercialitzador energètic no comporta cap alteració en el servei habitual i, per tant, és un tràmit molt còmode i senzill. Vilawatt no comporta cap obligació de permanència i ofereix preus econòmics, amb una tarifa variable vinculada al preu horari del mercat elèctric.

 

MOTOR DE CANVI DE LA CULTURA ENERGÈTICA

A més del subministrament d'energia verda, Vilawatt impulsa l'empoderament ciutadà amb l'energia tot promovent l'assessorament i la formació per a l'estalvi energètic, així com el suport en la rehabilitació energètica d'habitatges i en la generació d'energia solar en edificis per a l’autoconsum i per crear comunitats energètiques locals. A més, ofereix el lloguer de vehicle sostenible, en col·laboració amb Som Mobilitat, i aposta per la moneda local Vilawatt per dinamitzar les compres locals i vincular-les també a l'estalvi energètic.

La darrera activitat ciutadana de Vilawatt ha estat una xerrada sota el nom 'Connecta't al sol, com estalviar amb energia neta i de proximitat', en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la consultora ERF Energia i Sostenibilitat. 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Viladecans serà durant dos dies el centre del debat europeu sobre el futur energètic.

Article

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

Notícia

30 famílies, en una prova pilot d'impuls a les comunitats energètiques a Viladecans

Butlletí