Vic organitza la 2a Fira de l’Autoconsum Elèctric, una aposta per la sostenibilitat i les energies renovables

Font: Ajuntament de Vic

17/10/2019 - 09:16

La 2ª Fira de l’Autoconsum Elèctric, que es farà al Recinte Firal El Sucre de Vic, els dies 17, 18 i 19 d’Octubre té per objectiu promocionar l’autoconsum d’electricitat, tan a gran escala com a nivell particular, mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients. Aquesta fira s’adreça principalment als professionals del sector però també a tothom qui estigui interessat en l’autoconsum energètic.

A banda del nombre d’expositors, en aquesta segona edició, també s’amplien les activitats professionals. El gerent d’OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats), Bernat Vilarasau, ha destacat la jornada tècnica de dijous que, entre d’altres qüestions, abordarà el paper que juga l’autoconsum en la transició energètica i la seva aplicació en el sector públic, i les dues taules rodones que es faran dissabte al matí sobre experiències de compra col·lectiva i sobre la formació en energies renovables. En aquests moments ja hi ha més de 200 inscrits a la jornada tècnica.

En l’àmbit de la formació, 50 alumnes de 6è de primària i 293 de 2n d’E.S.O. de diversos centres de Vic faran visites guiades per la fira i participaran en un taller organitzat per la Diputació de Barcelona sobre plaques fotovoltaiques. El divendres al matí, 30 alumnes de l’Escola dels Jesuïtes del Clot participaran en un concurs formatiu sobre plaques fotovoltaiques organitzat pel patrocinador de la fira As Solar.
Pel que fa al vehicle elèctric, durant els tres dies, de 4 a 7 de la tarda, hi haurà dos cotxes de la Cooperativa Som Mobilitat a disposició dels visitants per poder provar la seva conducció.
 
La Fira de l’Autoconsum Elèctric compta amb el suport de l’ICAEN (Institut Català d’Energia) i de la Diputació de Barcelona, el patrocini d’As Solar, i la col·laboració de l’Agència de l’Energia d’Osona, la UNEF (Unión Nacional Española de Fotovoltaica), el CEEC (Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya), la FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya), l’AICO (Associació d’Instal·ladors de la comarca d’osona), Solartys (Clúster de Energía Solar) i l’UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).
Coincidint en espai i dies amb la Fira de l’Autoconsum Elèctric, es farà la 3a edició del Congrés i Fira de la Fusta Constructiva, que compta amb una quarantena d’empreses del sector de la construcció sostenible amb fusta. D’aquesta manera, es fa més àmplia l’oferta pels interessats en trobar alternatives més respectuoses amb el medi ambient en matèria d’energia i de construcció.
 
El coordinador general del Gremi Fusta i Moble de Catalunya, Salvador Ordoñez, ha explicat que “hi ha un canvi de paradigma en la construcció a favor de la fusta, ja que és un material sostenible, que té un impacte mediambiental mínim, és una matèria primera de kilòmetre zero, i la seva resistència, en proporció al pes, és més gran que la de l’acer”.
Vic aposta per la sostenibilitat i per les energies renovables. Així ho va afirmar la regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç de l'Ajuntament de Vic, Bet Piella, durant la presentació de la 2a Fira de l’Autoconsum Elèctric i que es va fer el passat 10 d'octubre al nou punt de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics ubicat a l’avinguda del Mercat de Vic. Piella va explicar : “fa dos anys vam iniciar aquesta fira per contribuir al desenvolupament econòmic d’aquest sector, per crear indústria, per potenciar l’intercanvi de coneixement i, molt especialment, per aportar solucions davant del repte del canvi climàtic i la sostenibilitat. I el temps ens ha donat la raó ja que en aquesta segona edició hem incrementat el nombre d’empreses expositores, passant de 27 a 40”.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Notícia

Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300% i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35% anual.

Butlletí