L’EDAR Sant Fruitós – Navarcles – Santpedor es completa amb 412 mòduls fotovoltaics

26/01/2024 - 12:30

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Aquest mes ha finalitzat la instal·lació de 412 mòduls fotovoltaics a l’EDAR Sant Fruitós de Bages- Navarcles – Santpedor, que completaran la instal·lació del motor de cogeneració que es va posar en marxa l’octubre passat.

Aquesta instal·lació proporcionarà un estalvi a l’equipament de 603.261 kWh que equivaldria a unes 150 llars a l’any. L’obra, amb un cost de 292.201,09 €, ha estat finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, i emmarcada en el conveni que té amb la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament que fixa les dotacions pressupostàries per a garantir l’adequat sanejament de les aigües residuals per als pròxims 4 anys (2022-2025) en un total de 12 sistemes de sanejament de les comarques del Bages i el Moianès.

Un cop en marxa, el conjunt de mòduls fotovoltaics i motor de cogeneració, suposarà un estalvi del 60% de l’energia elèctrica i 199,70 t CO₂ estalviades, que equival al consum de 174 llars/any.

 


 

Municipis: 
BagesSant Fruitós de Bages

Relacionats

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Butlletí