Noves plaques fotovoltaiques a la biblioteca de Canovelles

21/03/2024 - 08:24

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

En total, s'han instal·lat 42 plaques fotovoltaiques que suposen 23,10 kWp de potència, amb una producció anual estimada de 24.746 kWh i una energia autoconsumida de 14.988 kWh. Així, la instal·lació de plaques solars, que començarà a funcionar properament, serà capaç de generar al voltant d'un 16% de l'energia que es consumeix a l'equipament.

D'altra banda, la instal·lació inclou un sistema d'emmagatzematge dels excedents d'energia elèctrica (dues bateries de liti-fosfat de ferro de 10 kWh de capacitat). Aquestes bateries es carregaran mitjançant els excedents que es produeixin durant el cap de setmana, període en el qual els consums són baixos, i descarregaran l'energia emmagatzemada durant els períodes pic dels dies laborables, quan el preu de l'energia és més elevat.

El cost d'aquesta actuació, que ha realitzat l'empresa Electricitat Boquet SL, és de 56.561 €. Amb aquesta instal·lació, actualment a Canovelles, ja hi ha plaques fotovoltaiques al pavelló Tagamanent, a l'edifici de la Policia Local, Jutjat i Serveis Socials, i a la Biblioteca Frederica Montseny.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí