Una gimcana familiar, tallers i altres activitats a la 'Festa de la Mobilitat' de Vic

Amb aquesta festa es comença a posar la "primera pedra" de la implantació de les rutes escolars a la ciutat
Font: Aj. Vic
04/05/2009 - 00:00

Aquest dissabte 9 de maig Vic celebrarà la seva "Festa de la Mobilitat", una iniciativa que ha estat coorganitzada pel consistori infantil de Vic i la regidoria d'Educació. Amb aquesta festa es comença a posar la "primera pedra" de la implantació de les rutes escolars a la ciutat de Vic, tal i com ha indicat la regidora d'Educació, Anna Erra. Les rutes escolars són una xarxa de camins i itineraris per tal que el nen/a pugui moure's per la ciutat de forma autònoma i indicada a través d'una senyalització específica de la figura del "PEC".

La primera ruta que s'inaugurarà amb la Festa de la Mobilitat d'aquest dissabte engloba el barri dels Caputxins (zona que abarca el Col·legi Pare Coll, l'Escola Estel, l'IES Vic, el CEIP Guillem de Montrodon, l'Escorial i l'Escola de Música de Vic) i, durant els pròxims 2 anys s'implantaran les dues rutes restants. Amb aquest projecte, l'ajuntament pretén aconseguir una ciutat més amable, sostenible i a l'abast dels infants.

L'acte d'inauguració de la primera ruta escolar tindrà lloc el mateix dia 9 de maig a les 18.30 h a la plaça Santa Eulàlia de Vic i serà presidit per l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal.

Gimcana familiar, tallers i activitats paral·leles
Abans de la inauguració oficial, a les 16.00 hores, s'ha organitzat una gimcana familiar per la ciutat. Amb l'ajuda d'un mapa, una targeta de bus urbà i un llibret d'instruccions, els grups inscrits hauran de desplaçar-se a diferents punts de la ciutat. El tret de sortida de la gimcana serà a les 16.00 h a la plaça del Carbó de Vic i es calcula una durada de dues hores aproximadament. El període d'inscripcions a la gimcana finalitza el 6 de maig i les persones interessades en participar-hi s'han d'adreçar al correu electrònic pec@vic.cat o bé trucant al telèfon de la regidoria d'Educació 93 889 3478. Simultàniament, a la plaça del Carbó es faran tallers vinculats amb aspectes de la mobilitat.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El projecte sorgeix del programa EIT Urban Mobility, impulsat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea, i que a Vic es treballa a través d’un grup local

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Butlletí