Un pas més cap a la defensa del verd i la biodiversitat a Barcelona

22/05/2019 - 08:00

Un dels Grups de Treball de la xarxa B+S ha elaborat el “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat de la ciutat de Barcelona”, un document amb diverses propostes que el passat 9 d'abril va presentar als grups polítics municipals.

Els Grups de Treball de la xarxa Barcelona+Sostenible tenen per objectiu orientar l’acció de la xarxa i impulsar projectes per tal de tenir incidència en les polítiques públiques. En el cas del Grup de Treball del Verd i la Biodiversitat, una de les seves línies de treball és la d’acció política, i  és per aquest motiu que al llarg dels darrers mesos han elaborat l’anomenat “Manifest en defensa del verd i la biodiversitat a la ciutat de Barcelona”, un document que es va presentar el passat 9 d’abril que recull diferents propostes per demanar als grups polítics municipals que les incorporin al seu programa electoral aspectes per potenciar el verd i la biodiversitat a la ciutat.

Aquest document, aglutina diverses propostes s’estructuren en 4 àmbits: plans i estratègies, Economia i finances, legislació i normativa i governança. L’Anna Parisi, de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i el Sergio Carratalá, de l’Estudi MataAlta, van ser els dos portaveus del Grup de Treball que van presentar les propostes fetes en una trobada amb els representants dels següents grups polítics municipals: del Partit dels Socialistes de Catalunya, de Barcelona en Comú (BeC), del Partit Popular, d'Esquerra Republicana i de la CUP Capgirem Barcelona. Tots els representants van mostrar interès, algunes propostes ja les tenien presents i d’altres es plantejaran incorporar-les als seus programes. Des del grup van oferir la seva expertesa i el seu assessorament a tots els grups polítics

Des del Grup de Treball es van plantejar altres vies per ampliar l’impacte que pugui tenir el document, com per exemple, elaborar a partir de les propostes una taula de valoració comparativa entre els diferents grups polítics segons com estiguin alineats els programes amb les línies d’acció recollides al manifest.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El pantà de la Foixarda s’ha convertit en un espai de biodiversitat urbà a Barcelona. Situat en una antiga pedrera de Montjuïc, té més de 100 anys d’història i s’ha convertit en un hàbitat idoni perquè s’hi instal·lin les 23 espècies actuals d’aus i vuit de ratpenats: una xifra molt poc habitual a la ciutat.

Article

Al Zoo de Barcelona hi ha una població d'eriçó fosc que es va començar a estudiar el 2007, gràcies a la iniciativa de les persones que treballem al Zoo. Ara s'alliberen nous exemplars per enriquir-la. A les instal·lacions del zoo també es fan tasques d'educació ambiental, es supervisen episodis de reproducció i es fan estudis de conducta i interaccions entre l'eriçó fosc i l’eriçó clar.

Article

Vídeo del programa La ciutat de les bèsties de betevé on es construiexen menjadores d'ocells amb SEO BirdLife Catalunya per als ocells a l'hivern i tardor.

Butlletí