Ullastrell tindrà recollida de residus porta a porta l'octubre del 2020

Font: La Torre

10/04/2020 - 15:38

El Govern municipal d'Ullastrell va portar al Ple l'aprovació dels plecs per a la licitació del nou canvi de model de recollida de residus d'Ullastrell, que a l'octubre passarà a ser porta a porta. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Ullastrell presenta unes dades molt per sota dels objectius marcats per la Unió Europea, Catalunya i Consorci de Residus del Vallès quant a reciclatge en el sistema de recollida selectiva. D'aquesta manera, el municipi presenta unes dades del 42%, molt per sota del 60% que marca la UE. En canvi, municipis com Matadepera o Vacarisses, que utilitzen el sistema porta a porta, presenten un percentatge del 90 i 80%, respectivament, fet que demostra els bons nivells de reciclatge quant al citat model.

El canvi de sistema comportarà un augment dels costos de la gestió de la recollida de residus, que passarà a costar 168.455 euros anuals, costant-ne 129.000 la recollida, 28.550 la neteja viària i 10.905 la gestió de deixalleria. La contractació serà de quatre anys i un any de pròrroga i es preveu començar el pròxim mes d'Octubre de 2020. Abans però es farà una campanya informativa i de sensibilització ciutadana.

A més, tal com indiquen fonts municipals, aquest és un nou pas projectat pel govern municipal emmarcat en la voluntat de seguir cuidant el medi ambient i l'entorn del municipi. En aquest sentit, en els darrers anys, ja s'han aplicat polítiques mediambientals a Ullastrell com que tots els edificis municipals s'escalfen totalment o parcialment amb biomassa, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola, la col·locació de llums les en l'enllumenat públic, les neteges forestals o la darrera inauguració de la deixalleria municipal.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el nou material. Amb la fabricació s’han emès 14 tones de CO₂ menys que en el cas d’un aglomerat tradicional. Aquest nou material té una resistència superior als paviments normals i presenta un comportament millor davant del pas dels autobusos. Per fer-lo s’han utilitzat 3.717 quilograms de plàstics que no es podien reciclar, l’equivalent a 2.478 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstics.​

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Butlletí