Sitges impulsa un nou Pacte per la Mobilitat amb la participació de tots els sectors socials

El pacte pretén ser un instrument de futur basat en la sostenibilitat i l'accessibilitat
Font: Aj. Sitges
07/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Convertir al vianant en el principal protagonista de la mobilitat a la ciutat, afavorir la utilització del transport públic front a l'ús dels vehicle privat i organitzar els espais d'aparcament de forma coherent i sostenible, són alguns dels objectius del nou Pacte per la Mobilitat impulsat per l'ajuntament de Sitges, i que ha de donar resposta a les necessitats de mobilitat del municipi, tot pensant en el futur i orientant els projectes en base a principis com la sostenibilitat i l'accessibilitat.

Segons l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, el pacte vol "donar resposta a una proposta latent", afegint que "estem apostant perquè hi hagin espais diferenciats pels cotxes i per a les persones, volem un transport públic que respecti el medi ambient, i volem promoure la  bicicleta com a mitjà de transport". En relació a les necessitats de mobilitat del municipi, l'alcalde també assegura que el Pacte "pot donar solució a Sitges com a municipi turístic" i ha anunciat que "s'està treballant per implantar el transport públic híbrid i elèctric".

El Pacte per la Mobilitat de Sitges vol ser un instrument de planificació i de futur per aconseguir una mobilitat sostenible, menys agressiva per a l'entorn i per als ciutadans i ha d'expressar la voluntat de tots els sectors econòmics, polítics i socials representats a les entitats, associacions i al mateix Ajuntament, així com també ha de fixar criteris comuns per poder planificar tots els projectes que afectin a la mobilitat local.

En aquest sentit, el Pacte s'aixeca sobre dos principis bàsics: la sostenibilitat i l'accessibilitat. La intenció és buscar una mobilitat més sostenible, menys agressiva per l'entorn i pels ciutadans, més planificada, eficient, que estalviï recursos i sigui més respectuosa amb el medi ambient. També ha de tenir en compte la seguretat, l'eficiència, la garantia de qualitat de vida i el dinamisme econòmic.

Per tant, els principals objectius del nou Pacte per la Mobilitat són:

  • Convertir al vianant en el principal protagonista de la mobilitat a la ciutat
    Afavorir la utilització del transport públic front a l'ús dels vehicle privat
  • Organitzar l'espai d'aparcament de forma coherent i sostenible
  • Millorar la seguretat vial com a mesura per a una mobilitat menys perillosa
  • Afavorir la intermodalitat entre mitjans de transport
  • Portar a terme actuacions d'informació, conscienciació i educació

A més, el Pacte vol incloure una metodologia per desenvolupar processos participatius amb tots els sectors i treballar amb indicadors que permetin la realització de seguiments. En aquest sentit, l'ajuntament iniciarà properament una ronda de consultes amb els grups municipals i després convocarà la primera de les taules de participació ciutadana al setembre. A  través d'aquestes taules s'aniran convocant a les associacions de veïns, gremis de la vila, distribuïdors de mercaderies, etc.

Municipis: 

Relacionats

Acte
12/05/2024 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges)
Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Notícia

L'Ajuntament de Sitges i l'empresa concessionària del servei, AGBAR, s’han reunit per presentar el balanç del servei i fer el seguiment dels projectes amb els quals es treballa per disposar d’aigua potable davant l’actual escenari d’emergència per sequera. Sitges se situa com a referent català en l’optimització de l’ús que es fa de l’aigua.

Butlletí