Se celebra el Dia Europeu dels Parcs amb més de 40 activitats gratuïtes

La Xarxa de Parcs naturals de la Diputació de Barcelona ha organitzat activitats durant tot el cap de setmana
Redacció
22/05/2010 - 00:00

Aquest dilluns 24 de maig és el Dia Europeu dels parcs. Aquesta data té com a objectiu divulgar el treball per a la protecció dels valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics del nostre entorn a més de fomentar l'ús públic responsable i l'equilibri territorial i ambiental dels municipis.

Per celebrar-lo, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona proposa més de quaranta activitats gratuïtes que conjuntament amb les entitats i els organismes que col·laboren en la seva gestió, organitzen aquest cap de setmana. També s'ha convocat el III Concurs de fotografia digital de la Xarxa de Parcs Naturals.

Entre les activitats programades, aquest diumenge 23 de maig, hi haurà la Matinal al Parc de la Serralada Litoral pels voltants de l'ermita de Sant Mateu, a Premià de Dalt, amb un circuit d'aventures, passeigs a cavall, tallers infantils i pallassos.

El cicle de Poesia als parcs desembarcarà al Marquet de les Roques (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac) el diumenge. Els poetes són Montserrat Abelló, Ivette Nadal i Joan Todó.

A més, coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha organitzat el 3r Concurs de Fotografia Digital. La inscripció per participar-hi és gratuïta. Les fotografies s'han de realitzar dins de l'àmbit territorial dels parcs que formen la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona: Parc del Castell de Montesquiu, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral, Parc de Collserola, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola i Parc del Foix. També es podran presentar fotografies del Parc Fluvial del Besòs. Per participar en els Premis els candidats hauran de presentar els seus treballs abans del dia 30 de juny de 2010.

Aquestes són només algunes activitats destacades. Però hi ha 40 activitats programades, entre les que podeu trobar caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, etc. Totes són gratuïtes però en algunes cal inscriure's prèviament.

Relacionats

Notícia

El programa d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona “Coneguem els nostres parcs" celebra enguany 40 anys.

Acte
24/05/2023 - 00:00

Butlletí