DIA EUROPEU DELS PARCS 2024

divendres, 24 maig, 2024 - 00:00 a 23:59

El Dia Europeu dels Parcs commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig.

La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (EUROPARC), que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats.

A Catalunya, hi ha una vintena de parcs naturals i 184 espais més agrupats en diferents figures de protecció. Tots plegats, sumen el 30% del territori del país.

El Dia d’Europeu dels Parcs comença també la Setmana de la Natura, que es clou amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Està organitzada des del 2017 per la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

La Xarxa de Parcs Naturals promou prop d’una cinquantena d’activitats per commemorar aquestes efemèrides: passejades guiades, exposicions, conferències, projeccions, jornades de portes obertes, tallers, matinals festives, trobades d’sketchers, sessions de contacontes o activitats de voluntariat, entre moltes altres. A més hi ha les que organitzen les biblioteques aplegades en el programa “Parcs i biblioteques... naturalment!”

Consulteu en el calendari de maig totes les activitats, busqueu la que més us interessi i participeu activament en el Dia Europeu dels Parcs. Setmana de la Natura 2024. Us hi esperem!

 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Notícia
8 de juny, Dia Mundial dels Oceans

Resultats del cinquè any de l’estudi per a conèixer l’estat de contaminació marina amb la tortuga marina com a bioindicador. L'entitat CRAM allibera diversos exemplars.

Butlletí