Sant Pere de Torelló facilita als seus veïns biotrituradores per preparar el composatge casolà

Els aparells es poden demanar en préstec durant tres dies
Font: Aj. Sant Pere de Torelló
26/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

Des del passat dia 21 de setembre, l'ajuntament de Sant Pere de Torelló ha posat a disposició dels veïns amb compostadors casolans dues biotrituradores per poder triturar les restes de poda d'horts i jardins per destinar-les a produir compost orgànic com a adob.

Les biotrituradores es podran demanar en préstec durant tres dies, per poder fer la trituració. S'hauran d'anar a buscar i retornar a l'ajuntament, dins l'horari d'oficines, i es demanarà que es signi un full de compromís del bon ús dels aparells. A Sant Pere, arran de la campanya informativa que es va fer a començaments d'estiu, s'han distribuït una trentena llarga de compostadors.

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer. La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel.

Notícia

Des del novembre del 2018 el municipi aplica el nou model de recollida selectiva “Porta a Porta” i amb només 8 mesos s’ha assolit el 75% de recollida selectiva. Durant aquests primers mesos a l’Esquirol i a Cantonigròs s’ha passat d’un 52% a un 75% de recollida selectiva amb una disminució del rebuig del 65%.

Butlletí