La ruta de l'aigua de Taradell incorpora plafons sobre els valors ecològics de la flora i la fauna

09/04/2024 - 13:30

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Recentment, s'han instal·lat al llarg de la Ruta de l'Aigua de Taradell plafons explicatius sobre els animals i plantes que podem trobar durant el seu recorregut. Així mateix, també es poden consultar els diferents hàbitats que trobem en cada espai. Aquesta acció té com a objectiu la divulgació i la sensibilització d'aquesta ruta, que transcorre entorn de la riera de Taradell i del riu Gurri, i en la qual podem trobar elements de gran interès ecològic i històric com són fonts, preses, molins, canals i la depuradora.

Amb aquesta actuació es pretén divulgar i sensibilitzar la població sobre aquests espais i la seva funció ecològica i social, actual i passada, i sobre la flora i la fauna pròpia dels rius i del bosc de ribera. Sensibilitzar sobre el sistema aquàtic, per on transcorre la Ruta de l'Aigua, és salvaguardar i donar a conèixer els ecosistemes a la població d'una manera àgil i amena.

Els panells, creats per l'empresa Biodiversitat amb el taradellenc Jordi Baucells al capdavant, ens permeten descobrir a cada parada una mostra dels animals, plantes, fongs i paisatges que podem trobar-hi. Aquesta informació es pot completar amb el Catàleg Actualitzat de la Fauna Vertebrada de Taradell, que es va publicar al cinquè volum del llibre Nou Vint-i-u: Taradell història, imatges i memòria. Un catàleg que es va elaborar amb la informació dels darrers quinze anys comparada amb les dècades passades i que ajuda a plasmar la situació actual de gairebé 250 espècies de vertebrats.

En aquest primer tram de la ruta trobarem fins a cinc plafons amb una mostra representativa del medi en el qual caminem. Una mostra que ens ajuda a entendre el medi natural del curs de la Riera de Taradell al seu pas pels molins.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí