Sant Esteve Sesrovires promou l'adhesió de tots els centres educatius al programa Escoles Verdes

Cada centre haurà de fer un diagnosi ambiental i redactar un Pla d'Acció
Font: Aj. Sant Esteve
12/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, a través de les regidories de Medi Natural i d'Educació, està impulsant l'adhesió de tots els centres escolars del municipi al programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu d'aquest projecte és ambientalitzar el centre educatiu, tant pel que fa a la gestió del propi centre com en el contingut curricular, és a dir, la formació que es dóna als  alumnes.

La proposta formulada a través del consistori ha estat acceptada per la totalitat dels centres, des de la llar d'infants i les dues escoles, fins a l'institut. Una vegada ratificada l'adhesió, la primera fase del programa es va posar en marxa el passat 23 d'octubre, amb l'inici de les sessions de formació adreçades als mestres i professors que dinamitzaran tot el procés. També hi participen dues tècniques municipals que en faran el seguiment. El curs, amb una durada de 20 hores, està impartit per la Fundació Catalana de l'Esplai. A banda de la figura del dinamitzador, cada centre haurà de crear un Consell Ambiental, que haurà de ser el màxim de participatiu.

Diagnosi ambiental
El procés es completarà amb dues fases més: l'elaboració d'una diagnosi ambiental per determinar la situació del centre, tant pel que fa a qüestions com la gestió de residus o l'estalvi energètic, com en educació ambiental als alumnes; i una darrera fase de redacció d'un Pla d'Acció que defineixi les estratègies i accions que cal dur a terme. El procés es clourà amb l'obtenció del distintiu d'Escola Verda.

--
Més informació sobre el programa Escoles Verdes de la Generalitat

Relacionats

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Butlletí