Rubí aposta per una mobilitat més neta

El consistori ha adquirit 5 motos i 4 bicis elèctriques per a la Policia Local i treballadors de l'ajuntament
Font: Aj. Rubí
15/02/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Rubí ha adquirit recentment 5 motos elèctriques que han passat a formar part de la flota de vehicles de la Policia Local de la ciutat, substituint altres models de benzina. Es tracta del model Vectrix VX1, una scooter 100% ecològica impulsada per un motor elèctric. Gràcies a aquestes 5 motos elèctriques, el consistori reduirà notablement el consum de combustible/energia. I és que si una moto de benzina consumeix 490 euros a l'any, la Vectrix VX1, anualment només gasta 49 (el cost de l'electricitat és un 10% respecte la benzina). El seu manteniment també té un cost molt inferior, ja que no necessita filtres ni oli (15 euros l'any, davant els 350 que costa el manteniment de les motocicletes de benzina). Un altre dels avantatges de les motos elèctriques és que pràcticament no fan soroll.

Una moto ecològica, però amb totes les prestacions
L'acceleració de la Vectrix VX1 és equivalent a una moto de 600 cm3 i és capaç de passar dels 0 als 80 km/h en 6'8 segons. Té la velocitat màxima limitada als 110 km/h i, pel que fa a la potència, ofereix 20 kw, que equivaldria a uns 27 cavalls. 

Aquest model té una autonomia de fins a 110km que, traduït en conducció urbana, serien unes 5 hores, depenent de l'acceleració i en funció de la velocitat a què es circuli. La Vectrix VX1 és capaç de recarregar el 80% de la capacitat de la bateria en 2 hores en qualsevol endoll de 220 volts. La bateria té uns 10 anys de vida útil, o el que és el mateix, uns 80.000 km. I perquè encara consumeixi menys energia, la il·luminació està basada en un sistema tipus LED de baix consum, cosa que permet allargar la durada de la bateria. 

Cada moto ha costat poc més de 10.000 euros. El consistori ha rebut una subvenció de 1.200 euros en el marc del Pla MOVELE del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Bicis elèctriques
A banda de les motos, l'ajuntament també ha adquirit 4 bicicletes elèctriques per als treballadors de l'Àrea d'Ecologia Urbana i Seguretat (AEUS), ubicada a la carretera de Terrassa, 116.

La situació d'aquest edifici, apartat del centre de la ciutat, i la necessitat de mobilitat de moltes de les persones que hi treballen (com a conseqüència de la descentralització municipal) sovint fan imprescindible l'ús d'algun tipus de vehicle per a desenvolupar la seva tasca. 

Segons el regidor responsable de l'Àrea d'Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, "la voluntat del consistori és estendre l'ús d'aquestes bicis elèctriques a d'altres departaments". Velasco també ha afegit que, amb l'objectiu de reduir l'ús de cotxes i motos (que emeten gasos contaminants a l'atmosfera) i promoure els desplaçaments sostenibles, el consistori aposta per la utilització d'aquestes bicicletes elèctriques, per fer de Rubí una ciutat més sostenible i saludable. En aquest sentit, també ha recordat que properament es presentarà el Pla Municipal de Salut de la ciutat. 

Els models que ha adquirit l'Ajuntament són plegables i es retolaran amb la imatge corporativa municipal. Les bicicletes, fabricades per l'empresa de Mataró "9 Transport", costen 1.200 euros cadascuna.

Relacionats

Article

El projecte "Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia" té com a objectiu la reducció d'emissions i l'estalvi d'energia i diners

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Butlletí