Quatre municipis ja reben aigua de la potabilitzadora Osona Nord - Voltreganès

Font: Diputació de Barcelona
19/04/2016 - 14:34


La planta potabilitzadora Osona Nord-Voltreganès, activa des de l'1 d'abril, s'ha inaugurat oficialment dissabte amb una jornada de portes obertes que ha permès conèixer-ne l'interior i el funcionament. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que ha participat a la inauguració, acompanyada de l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, el gerent d'Aigües d'Osona, Miquel Codina, i el diputat d'Esports, Josep Salom, ha declarat que «en aquest mandat continuarem prioritzant inversions com aquesta, liderades pel món local».

Els ajuntaments de les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Orís, Torelló, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló van reprendre la iniciativa de realitzar en dues fases aquesta obra, prevista fa 10 anys per l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consell Comarcal d'Osona, però que la crisi econòmica va obstaculitzar. En la fase que avui s'inaugura, la planta porta aigua del Ter a quatre dels sis municipis promotors (les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Orís i Torelló) i, properament, abastirà els dos restants (Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló). En aquest sentit, tant la presidenta de la Diputació com l'alcalde i el presidet del Consell Comarcal han coincidit a valorar el lideratge del món local en la realització d'aquest projecte i la capacitat d'acord entre totes les administracions que hi han participat.

Conesa ha explicat que «la Diputació ha contribuït al finançament d'aquest equipament amb diverses partides de suport tant als ajuntaments com al Consell Comarcal d'Osona». Així doncs, la inversio total de les dues fases de la planta i la xarxa de canonades està prevista en 7,95 MEUR, dels quals «aquesta corporació ha aportat 800.000 € al Consell Comarcal», 210.000 € a l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i 172.000 a l'Ajuntament d'Orís. Així mateix, ha encoratjat «el món local a continuar treballant pel territori amb estructures bàsiques» com aquesta estació de tractament d'aigües potables".

En la primera fase, la capacitat inicial de la planta és de fins a 6.000 m3 diaris i no es preveu tractament dels fangs ni filtres de carbó actiu. Amb la segona fase s'espera augmentar la capacitat de tractament per donar resposta a les necessitats dels sis ajuntaments, avaluades en 10.000 m3 diaris, i poder realitzar el tractament complet i necessari de l'aigua. La instal·lació, que tindrà una xarxa de canonades de més de 18 km, beneficiarà més 25.000 habitants d'Osona.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: Can Trinxet. Consorci del Ter

Foto: Can Trinxet. Consorci del Ter

La concessió de la central hidroelèctrica de Can Trinxet, a Sant Quirze de Besora, acaba l'any 2024. Tres anys abans és el moment en què legalment es poden començar els tràmits de reversió. Per això, l'Ajuntament ha demanat a l'ACA iniciar els tràmits perquè la central passi a control públic.

Article

Les actuacions, què formen part del pla d’inversions PSG (Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans) i compten amb finançament FEDER, serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial i en potenciaran l’ús social i l’accés mitjançant la mobilitat sostenible.

Notícia

Barcelona encara la tardor amb la intenció de marcar un punt d’inflexió en la transformació del sistema alimentari i en la lluita contra l’emergència climàtica. Per això, durant el mes d’octubre tindran lloc un seguit d’esdeveniments a Barcelona: la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà i el Gastronomic Forum Barcelona.

Butlletí