“Operació Aigua” a Les Masies de Voltregà

15/06/2023 - 09:12

Les Masies de Voltregà acull l’exposició itinerant “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

L’exposició itinerant “Operació Aigua”, iniciativa d'Agbar centrada en la sensibilització per a un consum responsable de l’aigua, ha rebut avui la visita de l’alcaldessa de les Masies de Voltregà, Verònica Ruiz, i per part d’Agbar han assistit a la visita la gerent territorial, Esther Guirado, el responsable de clients territorial, Ramon Martínez, la coordinadora de clients territorial, Inmaculada Aulina, i la cap de distribució territorial, Alba Tarrason. La mostra didàctica, que està situada als Jardins del Despujol, es pot visitar de manera gratuïta fins al dilluns 26 de juny.

L'exposició, que compta amb el suport de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà, persegueix conscienciar la ciutadania sobre la situació actual dels recursos hídrics i la disponibilitat d'aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l'impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics, tot i que fa especial èmfasi en l'àmbit familiar i escolar.

Per la seva part, Esther Guirado, gerent territorial d'Agbar ha afirmat: "la conscienciació i la sensibilització ciutadana en el consum responsable de l'aigua en un moment en què gairebé 500 municipis catalans -entre ells, les Masies de Voltregà-, es troben en estat d'excepcionalitat pren un protagonisme encara més crític. El canvi climàtic impacta de forma alarmant en la disponibilitat d'aigua i, tot i que les mesures per garantir el recurs passen per inversions que han d'executar les administracions, tots podem fer petits gestos que, de forma agregada, tinguin un impacte positiu".

I ha afegit: "la companyia sempre ha tingut un compromís amb la sensibilització de la ciutadania, especialment dels més joves, i ja fa 9 anys que impulsa el programa d'educació ambiental Aqualogia a les escoles. L'exposició és un exemple més d'aquest compromís que ampliem al públic adult perquè tothom prengui consciència que la gestió de l'aigua esdevé una qüestió essencial en el context global de canvi climàtic".

I per això, Guirado ha animat a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: "la mostra ens interpel·la davant l'impacte que tenen les nostres accions en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l'aigua".

Finalment, la representant de la companyia del cicle de l'aigua ha fet una crida a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals per estalviar aigua davant la seva escassetat i ha destacat que "la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible".

 

Una exposició educativa que recorre tota Catalunya

"Operació Aigua" compta amb quatre blocs -"Com contaminem l'aigua?", "Com s'embruta l'aigua?", "Aigua per a tothom?" i "Quanta aigua consumeixes?"- on posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

Actualment, l'exposició "Operació Aigua" ha arribat a una cinquantena de poblacions catalanes des que es va posar en marxa l'any 2021. En aquest sentit, ha visitat els següents municipis: Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, les Borges Blanques, Palamós, Cubelles, Roses, l'Arboç, Cervelló, Polinyà, Santa Coloma de Farners, Calella, Cabrera de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Sentmenat, Súria, Vilanova del Camí, les Franqueses del Vallès, l'Ametlla del Vallès, Avià, Santa Eulàlia de Ronçana i Sant Hipòlit de Voltregà.


 

Categories: 

Relacionats

Article

A principis d'agost l'Ajuntament va decidir mantenir oberts només els rentapeus per fer front a la sequera

Notícia

El consum total d'aigua a la ciutat de Reus s'ha reduït un 12% en relació al mateix període de 2022, des que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decretar l'alerta per sequera el passat 13 de juny.

Article

L'Ajuntament de Blanes promou l'estalvi d'aigua amb aquesta campanya de sensibilització dirigida a la ciutadania.

Butlletí