Nous albiraments de dofins a la costa del Maresme

Font: Betevé

17/07/2020 - 10:11

Els germans Jara han captat unes imatges úniques de dos grups de dofins comuns a la costa del Maresme

Tot i que la societat ha tornat ja a una certa normalitat, la natura continua el seu curs i aquest dilluns els germans Jara han pogut captar dos grups de dofins davant la costa del Maresme.

Els dofins comuns, menys comuns del que el seu nom indica

David Jara, voluntari de l’entitat sense ànim de lucre Associació Cetàcea, per a la divulgació, recerca i protecció dels cetacis i medi marí al Garraf, diu que el dofí comú és una espècie poc habitual, especialment a la Mediterrània occidental.

Dofins davant la costa del Maresme dilluns, 13 de juliol. Fotografia: David i Gonzalo Jara (Instagram: @nature_jarabogu/@gon_peix)

Unes imatges espectaculars

Els germans Jara, en una sortida particular, han pogut captar unes imatges espectaculars, no només per tractar-se de l’espècie dofí comú (“Delphinus delphis”) sinó perquè a les imatges es poden veure nedar diverses mares amb les seves cries amb un detall i una definició excel·lents.

A les imatges també es poden sentir els sons que fan servir els animals per comunicar-se i, fins i tot, tal com ens informen els mateixos germans Jara, un dofí llistat.


 

 

Relacionats

Notícia
Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Un estudi que ha comptat amb la participació de Maurizio Mencuccini, professor d’investigació ICREA al CREAF, conclou que els arbres més petits de la selva de l’Amazones podrien esdevenir la base d’un nou bosc més resistent a la sequera. 

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Opinió

El full de ruta del Pla de Recuperació de la UE remarca que, tot i que les crisis necessiten mesures excepcionals, el ple respecte a l'estat de dret, de què formen part l'Acord de París, el Conveni de les Nacions Unides sobre la Diversitat Biològica, juntament amb un gran nombre de directives i reglaments de la UE dirigits a protegir el medi ambient, no és negociable.

Butlletí