Neix el primer poll de l'àguila perdiguera del Parc del Garraf

Redacció
28/03/2012 - 00:00
El procés de nidificació de les tres parelles d'àguiles cuabarrades o perdigueres (Aguila fasciata) ha estat tot un èxit. Aquest matí ha nascut el primer pollet d'un dels nius  i en dos o tres dies ha de néixer el segon, mentre que el de l'altre niu trigarà encara uns dies més.

Després d'una incubació de quaranta-dos dies, aquest matí la femella s'ha aixecat i ha deixat veure el primer pollet nascut des de feia molt poc ja que encara era possible veure la closca de l'ou. Poques hores abans, el mascle havia portat la primera presa al niu per poder alimentar-lo quan nasqués.

El naixement del primer pollet va anar precedit d'un bon ensurt al niu, quan el dia 22 de març va caure un tros de roca quasi sobre la femella, que estava incubant els dos ous. Les imatges, recollides en un vídeo, mostren que la roca podria haver ferit la femella o també, si en aquell moment els ous haguessin estat sols, podria haver-los esclafat.

Dues webcams ofereixen imatges en directe del procés de dos nius de dues de les tres parelles que hi ha al parc d'aquest rapinyaire en perill d'extinció.

Enguany la Xarxa de Parcs Naturals ofereix la connexió en directe i simultània de dos nius (A, pantalla superior i B, pantalla inferior) d'àliga cuabarrada del Parc del Garraf. Per aquest any 2012 s'han pogut fer millores en les instal·lacions de les càmeres així com en la visualització del videostreaming.

El nombre d'usuaris que poden accedir simultàniament a la visualització és limitat. El temps màxim de connexió és de 10 minuts. Si hi ha problemes de connexió, es pot tornar a provar més tard. La càmara del niu A, que és digital, ofereix imatges nocturnes; la càmara del niu B es desconnecta en fer-se de nit i torna a connectar-se a primera hora del dia. Es poden anar seguint totes les novetats de la vida de les àligues en el bloc de la mateixa pàgina de la webcam.

També hi ha un canal de Youtube on es pot veure el video del naixement del primer pollet i es pot seguir també al Facebook

 

Relacionats

Acte
11/10/2023 - 10:00
Sala d’actes edifici A Av. d’Eduard Maristany 16, 08930 Sant Adrià de Besòs
Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.
Notícia

Enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor, les plantes s'assequen per la manca d'aigua i aquests animals es queden sense aliment.

Butlletí