Mollet formarà part de l'Associació Civinet

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
22/04/2016 - 10:06

El seu objectiu es treballar per intercanviar experiències i coneixements en l'àmbit de la mobilitat sostenible, l'estalvi energètic i la reducció d'emissions.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha signat un acord per formar part de la Xarxa Civinet Espanya- Portugal. Es tracta d'una associació que compta amb la participació de la Comissió Europea i de la que formen part ciutats, províncies, comarques, universitats, centres tecnològics i empreses d'ambdós països.

La signatura d'adhesió a la Xarxa s'ha produït durant la visita que una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde Josep Monràs, ha fet a la ciutat portuguesa de Torres Vedras per participar en aquestes jornades europees sobre mobilitat. 

L'Ajuntament de Torres Vedras, ciutat guanyadora de l'European Green Leaf 2015 juntament amb Mollet, va decidir convidar el consistori molletà perquè donés a conèixer el seu model de mobilitat sostenible i segura. De fet, l'alcalde Monràs va pronunciar una ponència sobre les polítiques que s'apliquen a la ciutat després d'aprovar el Pla de Mobilitat Urbana.

Segons Monràs, "el nostre model ha despertat força interès. Especialment ens han valorat que obrim a la participació ciutadana els nostres projectes sobre mobilitat amb l'objectiu d'arribar als màxims consensos, i el fet que també els més petits participin activament en l'àmbit de la mobilitat urbana".   

Monràs també ha anunciat  que "hem arribat a un acord amb Torres Vedras per ampliar les nostres relacions més enllà de l'aplicació de mesures de planificació urbana respectuoses amb el medi ambient i fer-ho en d'altres camps com ara la cultura o els esports".    

La Xarxa Civinet Espanya i Portugal és una iniciativa creada l'any 2009 dins del marc de Civitas Forum impulsat per la Comissió Europea amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre territoris i entitats on s'intercanviïn totes aquelles qüestions relacionades amb la sostenibilitat, el desenvolupament urbà sostenible o l'estalvi energètic.   

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Notícia

Durant aquest darrer trimestre s’ha substituït la il·luminació existent a l’edifici de l’Ajuntament i a la pista esportiva del Pau Casals per il·luminació de tecnologia led, seguint amb les accions incloses dins del full de ruta del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, per tal de millorar l’eficiència energètica en els edificis públics.

Article

Mollet del Vallès és el municipi que té censats mes nius d’orenetes, un ocell insectívor estrictament protegit i de gran interès com a indicador ambiental. 

Butlletí