Mollet formarà part de l'Associació Civinet

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
22/04/2016 - 10:06

El seu objectiu es treballar per intercanviar experiències i coneixements en l'àmbit de la mobilitat sostenible, l'estalvi energètic i la reducció d'emissions.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha signat un acord per formar part de la Xarxa Civinet Espanya- Portugal. Es tracta d'una associació que compta amb la participació de la Comissió Europea i de la que formen part ciutats, províncies, comarques, universitats, centres tecnològics i empreses d'ambdós països.

La signatura d'adhesió a la Xarxa s'ha produït durant la visita que una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde Josep Monràs, ha fet a la ciutat portuguesa de Torres Vedras per participar en aquestes jornades europees sobre mobilitat. 

L'Ajuntament de Torres Vedras, ciutat guanyadora de l'European Green Leaf 2015 juntament amb Mollet, va decidir convidar el consistori molletà perquè donés a conèixer el seu model de mobilitat sostenible i segura. De fet, l'alcalde Monràs va pronunciar una ponència sobre les polítiques que s'apliquen a la ciutat després d'aprovar el Pla de Mobilitat Urbana.

Segons Monràs, "el nostre model ha despertat força interès. Especialment ens han valorat que obrim a la participació ciutadana els nostres projectes sobre mobilitat amb l'objectiu d'arribar als màxims consensos, i el fet que també els més petits participin activament en l'àmbit de la mobilitat urbana".   

Monràs també ha anunciat  que "hem arribat a un acord amb Torres Vedras per ampliar les nostres relacions més enllà de l'aplicació de mesures de planificació urbana respectuoses amb el medi ambient i fer-ho en d'altres camps com ara la cultura o els esports".    

La Xarxa Civinet Espanya i Portugal és una iniciativa creada l'any 2009 dins del marc de Civitas Forum impulsat per la Comissió Europea amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre territoris i entitats on s'intercanviïn totes aquelles qüestions relacionades amb la sostenibilitat, el desenvolupament urbà sostenible o l'estalvi energètic.   

Categories: 

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Butlletí