Llinars ja ha substituït el 80% de punts de llum per tecnologia LED

13/05/2024 - 10:30

Llinars del Vallès ha aconseguit estalviar un 60% en la seva factura energètica amb la substitució de pràcticament tots els punts d’il·luminació exterior i als equipaments

 Amb les tasques de les últimes setmanes, el municipi ja compta amb un 80% de l’enllumenat públic a base de llums LED, una tecnologia que té un consum inferior, per la qual cosa permet un estalvi en la factura energètica.

A més, aquests llums tenen una vida útil molt superior a la del sistema anterior i no tenen pèrdues de calor, per la qual cosa són més eficients.

 Les últimes accions s’han dut a terme sobretot en tres zones: Can Marquès, avinguda Mas Bagà i avinguda Pau Casals. “Properament actuarem als punts que falten per canviar aquest 20% que queda per assolir el 100%”, explica el regidor de Via Pública, Arnau Guardi.

La substitució dels punts d’il·luminació s’ha fet gràcies a l’aportació d’una subvenció dels Fons Next Generation.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès continua amb la modernització de l'enllumenat públic, optant per la tecnologia LED per reduir la petjada de carboni municipal.

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Butlletí