Mercabarna lluita contra el malbaratament d’aliments

29/12/2016 - 13:17

Mercabarna. Font: Ajuntament de Barcelona

El mercat majorista ha fet un pas més en la política contra la pèrdua d’aliments amb l’elaboració d’un pla estratègic d’aprofitament alimentari. Per elaborar aquest pla s’ha encarregat un estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que xifra en un 0,5% els aliments que són descartats, i l’objectiu és reduir encara més aquest percentatge.

Cada any es comercialitzen a Mercabarna 2 milions de tones d’aliments. D’aquests productes es malbaraten 9 milions de quilos (el 0,5%), un percentatge molt inferior al d’altres mercats majoristes, però que en xifres absolutes obliga a desenvolupar accions contundents per evitar la pèrdua d’aquests aliments.

Per aquesta raó, s’ha elaborat el Pla estratègic d’aprofitament alimentari, el primer pas del qual és el Manifest per a la reducció del malbaratament d’aliments que han signat el mercat i les associacions empresarials que hi treballen. Així, es comprometen a treballar de manera conjunta per assolir l’objectiu de reduir el malbaratament d’aliments.

Mercabarna vol enfortir el seu compromís amb un ús més eficient dels recursos alimentaris i aconseguir que la cadena de proveïment d’aliments sigui més sostenible i responsable. Ho fem des de la responsabilitat que implica ser un actor clau en el subministrament alimentari de Barcelona”, ha explicat la presidenta de Mercabarna i regidora de Comerç i Mercats, Carmen Andrés.

Accions concretes

El pla que s’ha posat en marxa prioritza, entre altres mesures, perfeccionar el procés de gestió de residus del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, millorar-ne l’aïllament tècnic i construir un centre d’aprofitament d’aliments que substituirà el punt verd actual.

També inclou altres accions més de l’àmbit de la comunicació, com campanyes de sensibilització entre els empresaris, els treballadors i, fins i tot, entre els 12.000 infants que cada any acudeixen a Mercabarna en el marc de les campanyes de promoció d’hàbits saludables.

A més, des del 2002 Mercabarana col·labora amb el Banc dels Aliments, i aquest 2016 es preveu que les donacions alimentàries a aquesta entitat superin l’1,2 milions de quilos.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Article

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Butlletí