Aprofitem els aliments

21/09/2023 - 09:07

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Tan sols a Catalunya llencem cada any més de 288.000 tones de menjar, i la restauració no n’està exempta, ja que un 12% de les compres de menjar d’establiments HORECA acaben a les escombraries innecessàriament.

#Gastrorecup és una proposta que anima els restaurants a celebrar dinars o sopars de manera periòdica amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu econòmic, per tal de conscienciar a la població i al propi sector de la necessitat d'implicar-se en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Més informació i activitats de la campanya a aprofitemelsaliments.cat

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí