Aprofitem els aliments

21/09/2023 - 09:07

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Tan sols a Catalunya llencem cada any més de 288.000 tones de menjar, i la restauració no n’està exempta, ja que un 12% de les compres de menjar d’establiments HORECA acaben a les escombraries innecessàriament.

#Gastrorecup és una proposta que anima els restaurants a celebrar dinars o sopars de manera periòdica amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu econòmic, per tal de conscienciar a la població i al propi sector de la necessitat d'implicar-se en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Més informació i activitats de la campanya a aprofitemelsaliments.cat

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Article


 

El Festival Residu Zero és un esdeveniment inspirador per pensar, reflexionar, debatre i aconseguir una societat que generi una petjada de futur sense residus.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Butlletí