Mataró acollirà el Parc Maresme Circular

Font: Ajuntament de Mataró

24/07/2019 - 11:11

Mataró acollirà el Parc Maresme Circular, un centre d’economia circular pioner al sud d’Europa que el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) construirà en una parcel·la de 18.000 m2 situada al polígon industrial de Mata-Rocafonda. L’aposta i promoció de l’economia circular és un dels projectes inclosos en el Pla Estratègic Mataró 20/22.

La primera fase de construcció del centre, que s’ubicarà en un edifici singular, compta amb un pressupost de 5 milions d’euros. Es preveu que l’inici de les obres coincideixi amb el començament de 2020 i que puguin finalitzar durant la tardor del mateix any.

Aquesta fase inclou l’edificació del l’espai REFER, amb zones dedicades a l’economia circular adreçades a la ciutadania com ara serveis d’assessorament en autorreparació, formació i tallers de manteniment i reutilització de voluminosos, entre d’altres.

El projecte Maresme Circular té diferents objectius com la integració de sectors desfavorits, la creació de llocs de treball, convertir-se en un pol d’innovació i tecnològic en matèries de sostenibilitat i, en definitiva, ser el referent de l’economia circular del sud d’Europa.

Projectes finalistes per al Parc Maresme Circular

Durant tot el mes de juliol es pot visitar al vestíbul del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme una exposició amb els treballs que s’han presentat al concurs per desenvolupar el projecte executiu de l’edifici. En la mostra es poden veure els alçats i principals característiques de les cinc propostes que van superar els requisits tècnics demanats al concurs. El projecte guanyador ha estat el presentat per Julià Arquitectes Associats SL (JAAS), que ara disposa fins al mes d’octubre de 2019 per lliurar el projecte definitiu.

A hores d’ara, el CTRSUM ja treballa en la difusió del projecte del Parc Maresme Circular, a la recerca d’agents públics i privats que puguin contribuir al desenvolupament de posteriors fases constructives a la parcel·la de més de 18.000 m2 adquirida específicament per a activitats relacionades amb economia circular.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Font: Govern del País Basc

Font: Govern del País Basc

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat promou l'impuls a l'economia circular des del món local i acaba de publicar l'informe: Impuls local a l'economia circular i verda ! Síntesi d'aprenentatges

Article
Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

La prova pilot del projecte Mataró cívica i activa per incentivar de forma innovadora la recollida selectiva als barris de Pla d’en Boet i Rocafonda finalitza amb l’acte d’entrega dels xecs a les cinc escoles que hi van participar des del febrer fins al desembre del 2019. Els centres educatius reben 19.008 €, el 50% dels ingressos que el consistori rep pels quilos de selectiva recollits. L’altra 50% es destina a la millora de la neteja de la zona.

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Butlletí