Martorell recuperarà el riu Anoia per a l'ús ciutadà

L'ajuntament ja ha començat les negociacions amb l'Agència Catalana de l'Aigua
Mari Carme Gallego | www.lamalla.cat
19/03/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'any vinent començaran les treballs per la recuperació del riu Anoia al seu pas per Martorell. L'ajuntament ja ha executat algunes obres de millora de l'entorn, com ara les del pont que travessen el riu, i ara ha començat les negociacions amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que és qui té les competències, per recuperar aquest espai natural.

El riu Anoia passa pel centre de Martorell però malgrat tot els seus veïns no poden gaudir d'aquest espai natural amb facilitat. Ara l'ajuntament ha iniciat els contactes amb l'ACA per recuperar l'espai "i tenir un riu urbà com a la major part de les ciutats civilitzades", segons l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve. L'ACA és l'organisme que té competència en la llera del riu. Malgrat tot, segons l'alcalde de Martorell, "la iniciativa és tan important per la nostra ciutat que el consistori està disposat a fer-se càrrec de part del pressupost".

"Si enguany l'equip de govern (CiU) s'ha fixat com a objectiu la reconversió de l'antiga N-2 al seu pas per Martorell (que ha començat un projecte de recuperació), el 2010 serà l'any dels rius, sobretot del riu Anoia" ha dit Esteve, que ha ressaltat que l'objectiu és "tenir un riu endreçat i de fàcil accés per als ciutadans". El projecte inclourà accions per disposar d'espais a l'entorn del riu per a l'ús ciutadà. "Serviran perquè l'Anoia tingui una morfologia al seu entorn molt similar a la de qualsevol carrer de Martorell, en què les persones hi puguin passejar i també, un espai futur que compti amb espai per l'horta", ha dit Esteve.

L'alcalde de Martorell també ha defensat la continuïtat d'espais d'horta al voltant del riu nets i endreçats i reconeix que "l'estat actual dels horts no és l'idoni".

Relacionats

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Butlletí